Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε αυτές τις χώρες έχουν απαγορευτεί τα Χριστούγεννα

CC0 / / Χριστούγεννα
Χριστούγεννα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.12.2021
Βρείτε μας
Αν και ο Δεκέμβριος έχει συνδεθεί με τα Χριστούγεννα, ορισμένες χώρες έχουν απαγορεύσει τον εορτασμό τους.
Για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ο Δεκέμβριος είναι συνυφασμένος με τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Ωστόσο, λόγω της βαθιάς θρησκευτικής προέλευσής της, αυτή η γιορτή είναι εντελώς απαγορευμένη σε ορισμένες χώρες.
Ο εορτασμός των Χριστουγέννων σηματοδοτεί τη γέννηση του Ιησού Χριστού, επομένως σε χώρες όπου ο Χριστιανισμός αποτελεί μειονότητα καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις που απαγορεύεται, αυτή η ημερομηνία δεν τιμάται.
Αεροδρόμιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.12.2021
Ελλάδα
Οργή από τα γραφεία ταξιδιών για τα νέα μέτρα: «Αν ένα παιδί βρεθεί θετικό θα μείνει στο εξωτερικό;»

Ποιες χώρες έχουν απαγορεύσει τα Χριστούγεννα

Βόρεια Κορέα

Στη χώρα που βρίσκεται στα βόρεια της κορεατικής χερσονήσου, κάθε οργανωμένη θρησκεία απαγορεύεται. Επομένως, τα Χριστούγεννα δεν εορτάζονται. Επιπλέον, η απομόνωση αυτού του ασιατικού έθνους είναι τόσο μεγάλη που οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν ακούσει ποτέ για τον Ιησού, επομένως ούτε και για τα Χριστούγεννα.
Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις στο «Business Insider», ο Καν Τζινμίν που αυτομόλησε από τη Βόρεια στη Νότια Κορέα, ανέφερε: «Τα Χριστούγεννα είναι τα γενέθλια του Ιησού Χριστού, αλλά η Βόρεια Κορέα είναι προφανώς μια κομμουνιστική χώρα, επομένως οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός. Δεν ξέρουν ποιος είναι ο Θεός. Η οικογένεια Κιμ είναι ο θεός τους».
Επίσης, λόγω της σκληρής θρησκευτικής καταστολής, ένας πολίτης της Βόρειας Κορέας μπορεί να φυλακιστεί, να βασανιστεί ή να καταδικαστεί σε θάνατο για τον εορτασμό της γέννησης του Ιησού.
Βασίλισσα Ελισάβετ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.12.2021
Κόσμος
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακυρώνει το οικογενειακό γεύμα πριν τα Χριστούγεννα

Σομαλία

Η κυβέρνηση της Σομαλίας απαγόρευσε το 2015 τους εορτασμούς των Χριστουγέννων, καθώς, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, τέτοιες χριστιανικές γιορτές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη μουσουλμανική πίστη του έθνους, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του BBC.
Χαρακτηριστικά, αξιωματούχος από το Υπουργείο Θρησκευτικών Ζητημάτων της Σομαλίας ανέφερε τότε: «Αυτοί οι εορτασμοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Ισλαμισμό».

Μπρουνέι

Το Μπρουνέι, στη Νοτιοανατολική Ασία, απαγόρευσε τους εορτασμούς των Χριστουγέννων το 2014. Η απόφαση ελήφθη επειδή, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ο εορτασμός της χριστιανικής εορτής «υπερβολικά και ανοιχτά», θα μπορούσε να εκτρέψει τον μουσουλμανικό πληθυσμό από τον δρόμο του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Independent», τα οικογενειακά πάρτι, ιδιωτικά, επιτρέπονται, υπό την προϋπόθεση ότι οι Αρχές του Μπρουνέι έχουν ενημερωθεί σχετικά εκ των προτέρων.
Πάντως, το 2015, ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ ισχυρίστηκε ότι όποιος γιόρταζε παράνομα τα Χριστούγεννα στο Μπρουνέι, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала