https://sputniknews.gr/20211221/makrozoia-me-aytes-tis-trofes-tha-zisoyme-perissotera-hronia--diatrofologos-apokalyptei-21561784.html
Μακροζωία: Με αυτές τις τροφές θα ζήσουμε περισσότερα χρόνια – Διατροφολόγος αποκαλύπτει
Μακροζωία: Με αυτές τις τροφές θα ζήσουμε περισσότερα χρόνια – Διατροφολόγος αποκαλύπτει
Διατροφολόγος εξηγεί τι πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια. 21.12.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-12-21T10:18+0200
2021-12-21T10:18+0200
2021-12-21T10:18+0200
διατροφή
μακροζωία
υγεία
βιταμίνες
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0b/0c/20114157_0:49:1000:612_1920x0_80_0_0_3fa3dd38480516bf65857704b0a1d72b.jpg
Οι βιταμίνες και ο σωστός τρόπος ζωής είναι το κλειδί της μακροβιότητας.Η διατροφολόγος Χόλλι Ζοκκολάν σε συνέντευξή της στον ιστότοπο «Express» αποκάλυψε ότι με γευστικό και υγιεινό τρόπο μπορούμε να ζήσουμε περισσότερα χρόνια.Συγκεκριμένα ανέφερε: «Για μακροζωία και υγεία, θα συνιστούσα να αυξήσετε την πρόσληψη υγιεινών λιπαρών, όπως είναι το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι».Τα υγιή λιπαρά που βρίσκονται στο φυστικοβούτυρο, στη σόγια, στο γάλα σόγιας και στο τόφου μειώνουν την κακή χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.Η διατροφολόγος συνέστησε να προσθέσουμε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή μας, οι οποίες είναι άφθονες στα φασόλια, στα δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και στα καρότα και στο μπρόκολο.«Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα επεξεργασμένα και πλούσια σε ζάχαρη τρόφιμα, όπως αναψυκτικά, κέικ και δημητριακά» πρόσθεσε η Χόλλι Ζοκκολάν.Τα επεξεργασμένα φυτικά έλαια, όπως το σογιέλαιο, το κραμβέλαιο και το ηλιέλαιο είναι επίσης επιβλαβή για τον οργανισμό, καθώς συνήθως είναι ραφιναρισμένα. Επομένως, αξίζει να τα αντικαταστήσετε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.Καταλήγοντας, η διατροφολόγος συμβούλεψε να καταναλώνουμε περισσότερες τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες, φρέσκα φρούτα, να πίνουμε αρκετό νερό και ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες να ενισχύουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες D, C και ψευδάργυρο.
https://sputniknews.gr/20200123/to-ladi-sogias-mporei-na-prokalesei-epikindynes-genetikes-allages-sto-egkefalo-6039451.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0b/0c/20114157_30:0:918:666_1920x0_80_0_0_1214c564df29688ea2fc876a49143923.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
διατροφή, μακροζωία, υγεία, βιταμίνες
διατροφή, μακροζωία, υγεία, βιταμίνες
Μακροζωία: Με αυτές τις τροφές θα ζήσουμε περισσότερα χρόνια – Διατροφολόγος αποκαλύπτει
Διατροφολόγος εξηγεί τι πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια.
Οι βιταμίνες και ο σωστός τρόπος ζωής είναι το κλειδί της μακροβιότητας.
Η διατροφολόγος Χόλλι Ζοκκολάν σε συνέντευξή της στον ιστότοπο «Express» αποκάλυψε ότι με γευστικό και υγιεινό τρόπο μπορούμε να ζήσουμε περισσότερα χρόνια.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Για μακροζωία και υγεία, θα συνιστούσα να αυξήσετε την πρόσληψη υγιεινών λιπαρών, όπως είναι το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι».
Τα υγιή λιπαρά που βρίσκονται στο φυστικοβούτυρο, στη σόγια, στο γάλα σόγιας και στο τόφου μειώνουν την κακή χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η διατροφολόγος συνέστησε να προσθέσουμε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή μας, οι οποίες είναι άφθονες στα φασόλια, στα δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και στα καρότα και στο μπρόκολο.
«Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα επεξεργασμένα και πλούσια σε ζάχαρη τρόφιμα, όπως αναψυκτικά, κέικ και δημητριακά» πρόσθεσε η Χόλλι Ζοκκολάν.

23 Ιανουαρίου 2020, 14:00
Τα επεξεργασμένα φυτικά έλαια, όπως το σογιέλαιο, το κραμβέλαιο και το ηλιέλαιο είναι επίσης επιβλαβή για τον οργανισμό, καθώς συνήθως είναι ραφιναρισμένα. Επομένως, αξίζει να τα αντικαταστήσετε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Καταλήγοντας, η διατροφολόγος συμβούλεψε να καταναλώνουμε περισσότερες τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες, φρέσκα φρούτα, να πίνουμε αρκετό νερό και ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες να ενισχύουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες D, C και ψευδάργυρο.