Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μπαίνει «χαράτσι» για τις πλαστικές συσκευασίες σε delivery και take away

CC0 / / Διανομέας φαγητού
Διανομέας φαγητού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.12.2021
Βρείτε μας
Έρχεται η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.
Εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τις πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται στο delivery ή στο take away επιβάλλεται από το νέο έτος.
Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται σε απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων (ΦΕΚ), το... «χαράτσι» αφορά στις υπηρεσίες take away και delivery και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2022.
«Από την 1η Ιανουαρίου 2022 επιβάλλεται εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, όπως αυτά απαριθμούνται στο Α΄ Μέρος του Παραρτήματος I του ν. 4736/2020 που διατίθενται ως συσκευασία των τροφίμων και των ποτών κατά την πώλησή τους από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, όπως αυτές ορίζονται στην παρ. 5.Δ. του άρθρου 2 της υπό στοιχεία Υ1γ/ΓΠ/οικ.47829/21.6.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 2161) και από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου της παρ. 5.Γ. της ανωτέρω απόφασης, οι οποίες πωλούν τρόφιμα και ποτά» αναφέρεται συγκεκριμένα.
Παράλληλα, όπως ορίζεται, η καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος.
Η εισφορά θα επιβάλλεται για πλαστικά κύπελλα ποτών ή δοχεία τροφίμων.
«Το πλαστικό κάλυμμα ή καπάκι λογίζεται ως διακριτό προϊόν, για το οποίο επιβάλλεται αυτοτελώς η εισφορά» αναφέρεται επίσης.
Ειδικότερα, η εισφορά επιβάλλεται για τα παρακάτω προϊόντα:
Κυπελλάκι για ποτά
Κάλυμμα / καπάκι κυπέλλου
Περιέκτης τροφίμων
Κάλυμμα / καπάκι περιέκτη τροφίμων
Η δήλωση απόδοσης της εισφοράς υποβάλλεται από τις υπόχρεες επιχειρήσεις στη φορολογική διοίκηση κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά, αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου, στον διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr), η οποία είναι και η καταληκτική προθεσμία για την απόδοσή της. Κατ' εξαίρεση, σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας λειτουργίας της εφαρμογής, η δήλωση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ.
Δείτε την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, εδώ.
Ανάληψη μετρητών από ATM - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.12.2021
Ελλάδα
Δώρο Χριστουγέννων: Σήμερα η λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή του
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала