Διαβήτης τύπου 2: Το ρόφημα που μειώνει «σημαντικά» το σάκχαρο στο αίμα

CC0 / Myriams-Fotos / τσάι
τσάι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.12.2021
Ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι το κλειδί για την αποφυγή των επιπλοκών του διαβήτη τύπου 2. Το ρόφημα από τζίντζερ φαίνεται να συμβάλει στον έλεγχο των τιμών.
Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να είναι είτε καταστροφικός είτε διακριτικός ανάλογα με το πόσο καλά διαχειρίζεστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν μια επίθεση προβλημάτων, επομένως πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον έλεγχό τους. Συνήθως, η ορμόνη ινσουλίνη ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Ωστόσο, εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί σωστά.

Τα οφέλη του τζίντζερ

Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικά μέσα ελέγχου των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με κύριο τη βελτίωση της διατροφής σας.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσαγιού τζίντζερ μπορεί να συμβάλει σ’ αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το μπαχαρικό τζίντζερ, το οποίο εξάγεται από τη ρίζα του ανθισμένου φυτού που είναι εγγενές στην Ασία, είναι επίσης διαθέσιμο σε σιρόπια, κάψουλες και υγρά εκχυλίσματα.
«Αρκετές πρόσφατες κλινικές δοκιμές που δημοσιεύθηκαν το 2013 και το 2014, αν και μικρές, έχουν προσθέσει αντιφατικά αλλά συναρπαστικά νέα στοιχεία σχετικά με τη χρήση τζίντζερ στη θεραπεία του διαβήτη στον άνθρωπο», έγραψαν οι ερευνητές στο Journal of Ethnic Foods.
Ξεκίνησαν να καλύψουν αυτό το κενό γνώσης διεξάγοντας μια έρευνα σχετικά με τα υπάρχοντα στοιχεία για τη χρήση τζίντζερ για τη θεραπεία του διαβήτη.
Πέντε τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές (RCTs) εντοπίστηκαν και συμπεριλήφθηκαν στα πορίσματα.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.12.2021
Διαβήτης: Κοινός συνδυασμός φαρμάκων αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου

Τα πορίσματα των ερευνητών

Το τζίντζερ μείωσε «σημαντικά» τις συγκεντρώσεις γλυκόζης (σάκχαρο) στο αίμα και τα επίπεδα HbA1c.
Η HbA1c είναι τα μέσα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας (σάκχαρο) για τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες. Παρέχει μια πιο μακροπρόθεσμη εικόνα, παρόμοια με έναν μέσο όρο, για το πόσο υψηλά είναι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.
Άλλα ερευνητικά ευρήματα δείχνουν τα οφέλη για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα από τη χρήση τζίντζερ.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Planta Medica έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να βελτιώσει τον μακροπρόθεσμο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα για άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι εκχυλίσματα από τζίντζερ Buderim (Αυστραλιανό τζίντζερ) μπορούν να αυξήσουν την πρόσληψη γλυκόζης στα μυϊκά κύτταρα χωρίς τη χρήση ινσουλίνης και επομένως μπορούν να βοηθήσουν στην διαχείριση των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τι εξηγεί αυτό το αποτέλεσμα;

Το τζίντζερ έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), ο οποίος είναι ευεργετικός για τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Τα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη διασπώνται αργά για να σχηματίσουν γλυκόζη και επομένως δεν προκαλούν αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα όπως τα υψηλά τρόφιμα GI.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται

Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να μειώσετε τα ακόλουθα για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα:
Ζάχαρη και ζαχαρούχα τρόφιμα
Ζαχαρούχα αναψυκτικά
Λευκό ψωμί
Πατάτες
Λευκό ρύζι
Το Gi είναι ένα σύστημα αξιολόγησης για τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες. Δείχνει πόσο γρήγορα κάθε τρόφιμο επηρεάζει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας (γλυκόζη) όταν αυτό το τρόφιμο καταναλώνεται από μόνο του.

Τα συμπτώματα του διαβήτη 2

Ούρηση περισσότερο από το συνηθισμένο, ιδιαίτερα τη νύχτα
Αίσθημα δίψας όλη την ώρα - Ξηροστομία
Αίσθημα αυξημένης κούρασης
Απώλεια βάρους χωρίς προσπάθεια
Φαγούρα γύρω από το πέος ή τον κόλπο
(σ.σ. Κολπική ξηρότητα)
Κοψίματα ή πληγές που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν
Θολή όραση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала