Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός ο Ζόραν Ζάεφ - «Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη»

© AFP 2022 / THOMAS COEXΖόραν Ζάεφ
Ζόραν Ζάεφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.12.2021
«Εύχομαι ευημερία και καλοτυχία σε όλους τους πολίτες μας, σε όλες τις κοινότητες, σε όλους τους ανθρώπους μας».
Ο Ζόραν Ζάεφ παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και με επιστολή του τονίζει πως πήρε αυτή την απόφαση «ως ένα λογικό βήμα που προκύπτει από το αποτέλεσμα των εκλογών και ως έκφραση της ευθύνης απέναντι στα εκλογικά αποτελέσματα».
«Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, αν και τοπικά, είχαν εθνικό πολιτικό βάρος για την πολιτική στιγμή στην οποία βρίσκεται η χώρα. Σε τέτοιες συνθήκες, για μένα προσωπικά ως Πρωθυπουργός, λόγω των αρχών που πιστεύω, λόγω των δημοκρατικών και ευρωπαϊκών αξιών που πιστεύω, θα ήταν πολιτικά ανεύθυνο και αδικαιολόγητο ενώπιον του λαού μου και της χώρας μου, να συνέχιζα προσωπικά να οδηγήσω την κυβέρνηση στον ευρωατλαντικό δρόμο» τονίζει.
O Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.12.2021
Κόσμος
Β. Μακεδονία: Ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι νέος ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών - Διαδέχεται τον Ζόραν Ζάεφ
«Πιστεύω ότι ένας άλλος πρωθυπουργός από τις τάξεις του SDSM θα μπορέσει να το πετύχει αυτό με καλύτερο τρόπο, με επιτυχία τόσο για τους πολίτες όσο και για το κράτος. Με την παραίτησή μου, θέλω να δώσω παράδειγμα και να αναγνωρίσω τις ενάρετες αποφάσεις και να συμβάλλω έτσι στην ενίσχυση της δημοκρατικής ικανότητας του λαού, αλλά και στους μελλοντικούς ηγέτες ώστε να έχουν επίγνωση του πολιτικού τους καθήκοντος όταν φροντίζουν τη χώρα τους» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «δημοκρατία σημαίνει και ευθύνη» και η παραίτησή του έγινε «για να μπορέσει να συνεχίσει να αναπτύσσεται η δυτικοευρωπαϊκή μας ιδέα και η προοδευτική αντίληψη στη χώρα να δημιουργήσει συνθήκες για τη δική της ανανέωση και ενίσχυση».
«Ήταν μεγάλη τιμή να υπηρετήσω και να έχω την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του κόσμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που η υποστήριξη ήρθε από όλες τις εθνοτικές κοινότητες, από όλους τους πολυεθνικούς μας ανθρώπους και που η μεγάλη ιδέα της ''Μίας Κοινωνίας για Όλους''» μας, σήμερα, αργά αλλά σταθερά αρχίζει να γίνεται αποδεκτή από τους αντιπάλους της» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.
Σκόπια, ΠΓΔΜ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021
Κόσμος
Σκόπια: Η επόμενη μέρα για τον Ζάεφ μετά το «ναυάγιο» με την πρόταση μομφής
«Κατά τη θητεία μου ως πρωθυπουργός λάβαμε ιστορικές αποφάσεις, με τις οποίες, η Βόρεια Μακεδονία, αντί ως “πρώην δημοκρατία”, χωρίς μόνιμη και κυρίαρχη θέση στην κοινωνία των εθνών, έλαβε ό,τι της ανήκει, σύμφωνα με την αξιοπρέπεια και την ιστορική της αξία. Οι αποφάσεις αυτές επέτρεψαν στους Μακεδόνες και τη μακεδονική γλώσσα να επιβεβαιωθούν από όλο τον κόσμο και τη φορά αυτή και από τη γείτονα και φίλη μας, Ελλάδα. Πιστεύω ότι με αυτό εξασφαλίσαμε διαρκή ειρήνη, ασφάλεια και στρωμένο δρόμο για την οικονομική ευημερία του λαού μας» αναφέρει ακόμη ο Ζόραν Ζάεφ, στην επιστολή παραίτησής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές της Βόρειας Μακεδονίας.
Δείτε και την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала