Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ζαχάροβα για Βερολίνο: Κάνει το παν για καταστήσει αδύνατη η δορυφορική μετάδοση του RT

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα
Η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.12.2021
Έντονη η αντίδραση της Μόσχας όσον αφορά στην έρευνα στη Γερμανία σχετικά με το RT.
Η Ρωσία έχει υπογραμμίσει, λεπτομερώς, την προσέγγισή της ως προς τις προτάσεις ασφαλείας που παρέδωσε στις ΗΠΑ ώστε να αποφευχθεί όποια προσπάθεια χειρισμού των μέσων μαζικής ενημέρωσης και, άρα, η δουλειά μας επί του ζητήματος συνεχίζεται, είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Για να μπορέσουμε να αποκλείσουμε κάθε χειρισμό, προκειμένου αυτό το έργο να είναι πραγματικά ανοιχτό, λαμβάνοντας υπόψιν τι συμβαίνει σε ζητήματα ασφαλείας, έχουμε υπογραμμίσει, λεπτομερώς, την προσέγγισή μας σε αυτά τα έγγραφα» σημείωσε η διπλωμάτης.
Παράλληλα, προχώρησε σε σχόλιο αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με το Βερολίνο και το ρωσικό δίκτυο Russia Today.
Το σήμα της τηλεόρασης του Russia Today (RT) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.12.2021
Κόσμος
Γερμανία: Ξεκινά έρευνα κατά του RT για έλλειψη άδειας μετάδοσης
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η γερμανική ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε πως θα αρχίζει έρευνα κατά του RT καθώς φέρεται να επιχείρησε να μεταδίδει στη χώρα χωρίς άδεια. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, το αποτέλεσμα μία τέτοιας έρευνας μπορεί, θεωρητικά, να καταλήξει στην απαγόρευση της μετάδοσης αλλά και σε ένα πρόστιμο 500.000 ευρώ.
Όπως τόνισε η Ζαχάροβα, παρότι το Βερολίνο δεν έχει κανένα νομικό επιχείρημα, κάνει το παν για να σταματήσει η δορυφορική μετάδοση του RT DE.
«Η Γερμανία κάνει το παν για να μπλοκάρει και όχι απλά να αναστείλει (σ.σ. τη λειτουργία του), αλλά να καταστήσει αδύνατη τη δορυφορική μετάδοση του RT DE. Πρόκειται για άμεση επέμβαση στη δουλειά δημοσιογράφων. Δεν πρόκειται απλώς για επέμβαση, αλλά παρεμπόδιση της δουλειάς των δημοσιογράφων με τον πλέον αγενή τρόπο» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.
«Δεν μπορεί να υπάρχουν νομικά πατήματα» κατέληξε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала