Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν νέο σημείο στο ανθρώπινο σώμα

CC0 / www_slon_pics / anatomicalΑνθρώπινος οργανισμός.
Ανθρώπινος οργανισμός.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.12.2021
Ένα καινούριο σημείο, στο οποίο δεν είχε πέσει αρκετό φως μέχρι στιγμής, εντοπίστηκε από επιστήμονες.
Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε και παρείχε «την πρώτη λεπτομερή περιγραφή» ενός νέου μέρους του σώματος που βρίσκεται στον μασητήρα μυ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Anatomy, αν και ο μασητήρας είναι υπεύθυνος για το μάσημα, θεωρείται ότι έχει δύο στρώματα -επιφανειακό και βαθύ- αλλά οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι διάφορα ιστορικά κείμενα αναφέρονται στην πιθανή ύπαρξη ενός τρίτου στρώματος.
Ύπνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.12.2021
Καρδιακή προσβολή: Η «χρυσή ώρα» που μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο της πάθησης
Έτσι, προκειμένου να επαληθεύσουν την παρουσία ενός νέου στρώματος και τα μορφολογικά του χαρακτηριστικά, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια ανατομική μελέτη 12 κεφαλών ανθρώπινων πτωμάτων που διατηρήθηκαν σε φορμαλδεΰδη και ανέλυσαν τις αξονικές τομογραφίες 16 νωπών πτωμάτων. Επιπλέον, εξετάστηκε η εικόνα μαγνητικού συντονισμού ενός ζωντανού θέματος.
Χαρακτηριστικά, οι επιστήμονες ανέφεραν: «Ένα βαθύ και ανατομικά ευδιάκριτο τρίτο στρώμα του μασητήρα μυός ήταν σταθερά παρόν από την έσω επιφάνεια της ζυγωματικής απόφυσης του κροταφικού οστού μέχρι τη ρίζα και το οπίσθιο χείλος της κορονοειδούς απόφυσης».
Μάλιστα, οι ερευνητές πρότειναν την ονομασία «musculus masseter pars coronidea» (κορονοειδές τμήμα του μασητήρα) για την αναγνώριση του νέου τμήματος.
Αυτή η περιοχή του μασητήρα μυός, που βρίσκεται στο βαθύτερο στρώμα του, μπορεί να χρησιμεύσει για τη σταθεροποίηση της κάτω γνάθου, ανυψώνοντας και αποσύροντας την κορονοειδή απόφυση, όπως αποδεικνύεται από την κατανομή των μυϊκών ινών της.
Εν συνεχεία, οι επιστήμονες σημείωσαν: «Η ακριβής γνώση της δομής του μασητήρα μυός θα μπορούσε, επίσης, να είναι σημαντική σε κλινικό πλαίσιο όσον αφορά τη διαχείριση κροταφογναθικών διαταραχών ή χειρουργικών επεμβάσεων στην περιοχή του ζυγωματικού τόξου».
Με αυτή την έννοια, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η γνώση της φυσιολογικής μυϊκής μάζας και της θέσης της» θα μπορούσε να μεταφραστεί σε «ελάχιστα επεμβατικές παρεμβάσεις και βέλτιστη θεραπεία για τους ασθενείς».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала