Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για τις πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας

© Konstantinos Tsakalidis/SOOCΔικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.12.2021
Ελεύθεροι οι εφτά συλληφθέντες για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας. Ποιοι οι περιοριστικοί όροι και η εγγύηση που τους επιβλήθηκαν.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι εφτά συλληφθέντες μετά την απολογία τους στην Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που κατηγορούνται κατηγορούνται πως «φούσκωναν» τα ποσοστά αναπηρίας ασφαλισμένων, παίρνοντας χρηματικά ανταλλάγματα.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθούν ελεύθεροι και οι εφτά, ενώ τους επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και, κατά περίπτωση, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους και της χρηματικής εγγύησης 5.000 και 10.000 ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία - δωροληψία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ψευδή βεβαίωση κ.ά.
Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη δύο κυκλωμάτων, που δρούσαν μέσω του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Περιπολικό της αστυνομίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.12.2021
Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Εμπλοκή 69 ατόμων στο κύκλωμα που έβγαζε πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας – Πώς δρούσε
Μεταξύ αυτών είναι υπάλληλοι του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), γιατροί που συνδέονται με τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηριών και μια δικηγόρος.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται άλλα 62 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και ιδιώτες.
Μία υπάλληλος του ΕΦΚΑ φαίνεται ότι έχει κεντρικό ρόλο στην απάτη, όπως και ο προϊστάμενος ενός κεντρικού συστήματος του Φορέα στη Θεσσαλονίκη.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала