Υπέρταση: Το σημάδι γύρω από τα μάτια που προειδοποιεί για τον κίνδυνο της σιωπηλής ασθένειας

μάτια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.12.2021
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποφύγουμε τον κίνδυνο υπέρτασης, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι νοσούν. Πώς ένα σημάδι στην περιοχή των ματιών μπορεί να σας βοηθήσει να το καταλάβετε.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμια για το σώμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την καρδιά, όταν δεν τίθεται υπό έλεγχο. Δυστυχώς, ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός περιστατικών υπέρτασης μένουν αδιάγνωστα, επειδή είναι δύσκολο να διακριθούν τα συμπτώματα που σχετίζονται με την πάθηση. Ένα σημάδι γύρω από τα μάτια, όμως, μπορεί να είναι ενδεικτικό ενός υποκείμενου προβλήματος που σχετίζεται με την υπέρταση.
Πρόκειται για μια πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάσταση αυτή συμβαίνει όταν η πίεση που ασκείται στα αρτηριακά τοιχώματα φτάνει σε ένα ορισμένο όριο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα ή να σπάσει τις φλέβες, καταστάσεις που έχουν εξίσου καταστροφικά αποτελέσματα.
Πιεσόμετρο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.12.2021
Υπέρταση: Το σύμπτωμα του «σιωπηλού δολοφόνου» που μπορεί να εμφανιστεί το πρωί
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποφύγουμε τον κίνδυνο υπέρτασης, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι νοσούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια περίεργη αίσθηση που μοιάζει με σπασμό στο πρόσωπο μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το πρώτο ενδεικτικό σημάδι της υψηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί να περιλαμβάνει πρωινούς πονοκεφάλους, ρινορραγίες, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, αλλαγές στην όραση και βουητό στα αυτιά.
Ωστόσο, όταν η πίεση στο εσωτερικό των φλεβών φτάσει σε ένα ορισμένο όριο, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση παλμού ή συσπάσεων στο μάτι.
Αυτό συμβαίνει επειδή ο παλμός στα νεύρα και τις φλέβες σε όλο το σώμα μπορεί να στείλει παλμούς στο βλέφαρο και να του προκαλέσει συσπάσεις.
Οι ειδικοί περιγράφουν αυτό το στοιχείο ως ένδειξη ερεθισμού που προκαλείται από την υψηλή αρτηριακή πίεση.
«Εάν μια σύσπαση των βλεφάρων επιμένει, ο ασθενής πρέπει να επισκεφτεί οφθαλμίατρο, καθώς μπορεί να έχει μια πιο σοβαρή πάθηση που απαιτεί θεραπεία», τονίζουν οι επιστήμονες.
Πρόκειται για μια ακούσια σύσπαση που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν «σπασμό του μισού προσώπου», η οποία εμφανίζεται συγκεκριμένα στους μύες στη μία πλευρά του προσώπου.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Υπέρταση: Η απίστευτη δραστηριότητα που ρίχνει την πίεση - Τι αποκάλυψε καθηγήτρια
«Ο σπασμός του μισού προσώπου είναι επίσης μια σπάνια πάθηση, αλλά δεν προκαλείται από δυσλειτουργία κάποιας εν τω βάθει εγκεφαλικής δομής. Αντίθετα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο σπασμός του μισού προσώπου προκαλείται από ερεθισμό του νεύρου του προσώπου. Αυτός ο ερεθισμός θα μπορούσε να συμβεί σε ένα γειτονικό αιμοφόρο αγγείο που ασκεί υπερβολική πίεση στο νεύρο», εξηγούν οι επιστήμονες.
Οι σπασμοί του μισού προσώπου μπορούν περιστασιακά να επηρεάσουν μόνο το ένα μάτι, ενώ ένα άτομο μπορεί να παρουσιάσει αδυναμία των μυών του προσώπου μεταξύ των συσπάσεων.
Συνήθως, οι σπασμοί είναι παρόμοιας έντασης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να ακούσουν κάτι σαν «ήχο» στο μάτι στην πλευρά του κεφαλιού που επηρεάζεται.
Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από αρκετές ημέρες έως μερικούς μήνες, προσθέτει ο οργανισμός υγείας, ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, η σύσπαση των ματιών μπορεί να είναι σύμπτωμα εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά μόνο εάν εμφανίζεται μαζί με άλλα σχετικά συμπτώματα.

Πώς να αποφύγετε την υψηλή αρτηριακή πίεση

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να συμβάλουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, αλλά η διατροφή είναι εκείνη που προσφέρει αρκετές πιθανότητες για την καταπολέμηση της πάθησης.
Οι διατροφικές συμβουλές περιλαμβάνουν την κατανάλωση περισσότερων ψαριών, ξηρών καρπών και οσπρίων και την κατανάλωση ολόκληρων φρούτων αντί χυμού φρούτων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала