Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Λευχαιμία: Ποια θρεπτική ουσία θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο - Εντοπίστηκε από Έλληνα ειδικό

CC0 / / Καρκινικά κύτταρα
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.12.2021
Βρείτε μας
Μια ρηξικέλευθη μελέτη, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Ιάννης Ανυφαντής, κατέδειξε την ουσία που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του αίματος (λευχαιμία).
Ένα θρεπτικό συστατικό που παίζει σημαντικό ρόλο στον καρκίνο του αίματος (λευχαιμία), έχει εντοπιστεί και επομένως ο αποκλεισμός του θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο, σύμφωνα με μια σχετική μελέτη.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση της «Express», εντοπίστηκε ένα αμινοξύ το οποίο διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του αίματος.
μάτια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.12.2021
Υπέρταση: Το σημάδι γύρω από τα μάτια που προειδοποιεί για τον κίνδυνο της σιωπηλής ασθένειας

Ποιο αμινοξύ σχετίζεται με τον καρκίνο του αίματος (λευχαιμία)

Το αμινοξύ βαλίνη ανακαλύφθηκε ότι εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με τα καρκινικά κύτταρα του ανοσοποιητικού.
Μια από τις πιο κοινές μεταλλάξεις στη λευχαιμία αυξάνει τα επίπεδα αυτού του αμινοξέος και, μάλιστα, στο πλαίσιο ενός πειράματος μπλόκαρε τα σχετικά γονίδια και «σκότωσε» το 98% των καρκινικών κυττάρων σε εργαστηριακό περιβάλλον.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Nature», διαπιστώθηκε ότι μια διατροφή χαμηλή σε βαλίνη διέκοψε και –σε ορισμένες περιπτώσεις– ανέστρεψε την εξέλιξη του καρκίνου.
Ακόμα, τα καρκινικά κύτταρα του αίματος μειώθηκαν τουλάχιστον κατά το ήμισυ σε διάστημα τριών εβδομάδων και σε ορισμένες περιπτώσεις έπεσαν σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα. Παρ' όλα αυτά, η εκ νέου υιοθέτηση μιας κανονικής διατροφής έκανε τον καρκίνο να αρχίσει να αναπτύσσεται κανονικά και πάλι.
Ανθρώπινος εγκέφαλος (καλλιτεχνική αναπαράσταση) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.12.2021
Εγκεφαλικό: Αυτά είναι τα πέντε προειδοποιητικά σημάδια
Πάντως, εκ των επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Παλανιράτζα Τανταπάνι, ο οποίος σημείωσε: «Η μελέτη μας επιβεβαιώνει ότι η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία των Τ κυττάρων εξαρτάται απόλυτα από την παροχή βαλίνης και ότι η ανεπάρκεια βαλίνης μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη αυτού του καρκίνου».
Ο Έλληνας επιστήμονας, Ιάννης Ανυφαντής, που ήταν και ο ανώτερος επικεφαλής της μελέτης, προειδοποίησε για την υπερβολική εξάρτηση από τη διατροφή ως τρόπο θεραπείας του καρκίνου.
Χαρακτηριστικά, ο ίδιος τόνισε: «Η κλινική μας προσέγγιση περιελάμβανε τη διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε βαλίνη για τη συρρίκνωση του αριθμού των Τ κυττάρων με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία σε τόσο χαμηλό επίπεδο που τα φάρμακα θα μπορούσαν, στη συνέχεια, να σταματήσουν αποτελεσματικά την εξέλιξη του καρκίνου».
Μάλιστα, η διατροφή σε χαμηλή περιεκτικότητα βαλίνης δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, γι' αυτό ο Ιάννης Ανυφαντής πιστεύει ότι χρειάζονται συνδυαστικά και τα φάρμακα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала