Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πάρτι Πρωτοχρονιάς: Στο 100% οι κρατήσεις σε Airbnb της Αττικής-«Τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες

CC0 / Pixabay/Ira Lee Nesbitt / Ποτά
Ποτά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.12.2021
Οι περιορισμοί στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης, οδηγούν πολλούς στις λύσεις των Airbnb για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς. Τι πρόστιμα περιμένουν τους παραβάτες των μέτρων.
Την ώρα που τα μαγαζιά της εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης βρίσκονται κάτω από αυστηρούς περιορισμούς για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας τους, πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν στα Airbnb για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με το MEGA, οι κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τύπου Airbnb στην Αττική και σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, φτάνουν στο 100%.
Ως γνωστόν, τα μαγαζιά -την παραμονή της Πρωτοχρονιάς- θα λειτουργούν μέχρι τις 02:00, χωρίς μουσική και χωρίς ορθίους ενώ τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι τις 00:00 με τα ίδια μέτρα.
Όπως αναφέρει ο σταθμός, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προσπαθούν με διάφορες δικλείδες να διασφαλίσουν πριν από την ενοικίαση ότι δεν πρόκειται να γίνουν πάρτι με δυνατή μουσική μέχρι το πρωί.
Οι πλατφόρμες δίνουν τη δυνατότητα στους διαχειριστές να απορρίπτουν αιτήματα από πελάτες όταν υπάρχει η υπόνοια διοργάνωσης πάρτι.
Συγκεκριμένα απαγορεύονται τα πάρτι οργανωμένα με dj σε σπίτια, μισθωμένους χώρους ή υπόγεια, με εισιτήριο χωρίς dj και σε Airbnb που μισθώθηκαν για στέγαση.

Πρόστιμα - «φωτιά»

Τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων περιμένουν πολύ αυστηρά πρόστιμα.
Στιγμιότυπο από την Ερμού τα Χριστούγεννα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.12.2021
Ελλάδα
Πρωτοχρονιά εν μέσω επέλασης της Όμικρον: «Σιωπηλό» ρεβεγιόν και με το...ρολόι στο χέρι
Για ιδιωτικά πάρτι σε μισθωμένους χώρους, προβλέπεται:
πρόστιμο 50.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση
πρόστιμο 200.000 ευρώ για την δεύτερη παράβαση
Για υπέρβαση ωραρίου, ατόμων ή απαγόρευσης μουσικής σε επιχειρήσεις εστίασης, προβλέπεται:
πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15 ημέρες λουκέτο σε επιχείρηση έως 500 τ.μ
πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15 ημέρες λουκέτο σε επιχείρηση από 500 τ.μ και άνω.
Σε δηλώσεις του στο OPEN ο Πρόεδρος Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο να ελέγξει κάποιος την κράτηση. Όταν θα γίνει η κράτηση, εμείς βλέπουμε απλά ένα όνομα δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει από πίσω. Υπάρχει αρκετή ζήτηση για μία ημέρα».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала