Καρκίνος: Τα «νόστιμα» ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της θανατηφόρας ασθένειας

CC0 / / Ποτά
Ποτά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.12.2021
Η κατανάλωση ποτών και ροφημάτων ενδέχεται να αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Δείτε τι πρέπει να προσέχουμε για να περιορίσουμε τον κίνδυνο.
Η προστασία μας από τον καρκίνο περιλαμβάνει την υιοθέτηση κάποιων κανόνων διατροφής, που μπορεί να αφορούν στην αποφυγή ή την μείωση κατανάλωσης συγκεκριμένων ποτών.
Όπως αναφέρει η βρετανική Express, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal (BMJ), ερευνήθηκε η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Τα ζαχαρούχα ποτά καθορίστηκαν ως ροφήματα που περιέχουν πάνω από 5% ζάχαρη, ενώ συμπεριλαμβάνουν φρουτοχυμούς χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.
Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών συνδέεται σημαντικά με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και ειδικότερα καρκίνου του στήθους.
«Το 100% των χυμών φρούτων σχετίστηκαν θετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ζαχαρούχα ποτά που καταναλώνονται ευρέως στην Δύση, ίσως αποτελούν έναν παράγοντα κινδύνου για την πρόληψη του καρκίνου», λέει η μελέτη.
Άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και το Καρκινικό Συμβούλιο της Βικτόρια, ανάλυσε πάνω από 35.000 άτομα σε περίοδο 12 ετών, που ανάπτυξαν 3.283 περιστατικά καρκίνου που σχετίζονται με την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των ωοθηκών, του παγκρέατος και της χοληδόχου κύστης.
Το κόκκινο κρέας έχει πολύ περισσότερη χοληστερόλη από τα ψάρια. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.12.2021
Καρκίνος: Η αλλαγή στη διατροφή που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για τη θανατηφόρα ασθένεια
«Με έκπληξη είδαμε ότι αυξημένος κίνδυνος καρκίνου, δεν οφείλεται εντελώς στην παχυσαρκία», αναφέρει η καθηγήτρια Άλισον Χοτζ.
«Η μελέτη μας έδειξε ότι ακόμα και άτομα που δεν ήταν παχύσαρκα, είχαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου εάν κατανάλωναν αναψυκτικά, με τη ζάχαρη να είναι ο βασικός παράγοντας.»
Εκπρόσωπος της αμερικανικής Ένωσης Ποτών, αναφέρει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλα τα ποτά, με ζάχαρη ή χωρίς, είναι ασφαλή προς κατανάλωση ως μέρος μίας ισορροπημένης δίαιτας.
Τρόφιμα που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, είναι:
Τηγανιτά φαγητά
Υπερμαγειρεμένα φαγητά
Αλκοόλ
Πρόσθετα τροφίμων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала