Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Διαβήτης: Το πάμφθηνο τρόφιμο που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο και να ρυθμίσει το σάκχαρο

CC0 / pixabay / Διαβήτης
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.01.2022
Βρείτε μας
Με τη διατροφή να είναι σημαντική για τον διαβήτη, ένα πάμφθηνο τρόφιμο μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργό, σύμφωνα με μια γενική γιατρό και ειδικό επί της ασθένειας.
Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και εμφανίζεται όταν δεν μπορείτε να παράγετε αρκετή ινσουλίνη. Σε αντίθεση με τον διαβήτη τύπου 1, ο τύπος 2 μπορεί να προληφθεί μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Μάλιστα, ένα φθηνό λαχανικό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της πάθησης και να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης.
Βιταμίνες χάπια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.01.2022
Το συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να «ξεκινήσει» τον καρκίνο και να «επιταχύνει» την ανάπτυξη όγκων
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στην «Express», η γενική γιατρός και ειδική στον διαβήτη, Δρ. Σάρα Μπρούερ, ανέφερε ότι τα λαχανάκια Βρυξελλών θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαχείριση της γλυκόζης.

Πώς τα λαχανάκια Βρυξελλών επηρεάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης

Η Δρ. Σάρα Μπρούερ, μεταξύ άλλων, σημείωσε για τα λαχανάκια Βρυξελλών: «Δεν θα μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα από μόνα τους, αλλά μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της αύξησης των επιπέδων γλυκόζης που παρατηρείται μετά το φαγητό όταν περιλαμβάνονται σε ένα γεύμα».
Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν φυτικές ίνες και αυτές, με τη σειρά τους, κινούνται αργά στο σώμα και μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση του σακχάρου στο αίμα.
Ακόμα, η ειδικός επί του διαβήτη πρόσθεσε ότι εκτός από φυτικές ίνες, τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν επίσης «βιταμίνες-κλειδιά», όπως η Κ, το φυλλικό οξύ, η C, η E και μέταλλα, όπως το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, καθώς και αντιοξειδωτικά.
καρκίνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.12.2021
Καρκίνος: Το σύμπτωμα που συνδέεται με το φαγητό θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «International Journal of Endocrinology and Metabolism», ένα από τα αντιοξειδωτικά στα λαχανάκια Βρυξελλών που ονομάζεται άλφα-λιποϊκό οξύ έχει συνδεθεί με αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Η ομάδα των ερευνητών υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο άλφα-λιποειδές οξύ που επιτρέπει στην ινσουλίνη να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ως προς τη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
Μια άλλη ευεργετική επίδραση του εν λόγω λαχανικού είναι η ικανότητά του να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Έτσι, η Δρ. Σάρα Μπρούερ τόνισε: «Έρευνες δείχνουν ότι η καλή πρόσληψη σταυρανθών λαχανικών, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην πρόσληψη φυτικών ινών που δεσμεύουν τα σάκχαρα και βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησής τους, καθώς και στα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν, τα οποία μπορεί να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала