Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Το 2022 θα είναι μια μεγάλη μάχη ζωής ή θανάτου»

© AFP 2023 / KCNA VIA KNS / AFPΚιμ Γιονγκ Ουν
Κιμ Γιονγκ Ουν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.01.2022
Το όραμά του όσον αφορά στη Βόρεια Κορέα κατά το 2022, ξεδίπλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (01/01), χαρακτηρίζοντας το νέο έτος ως «ως μια μεγάλη μάχη ζωής ή θανάτου».
Στην ομιλία του για το τέλος του έτους, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χαρακτήρισε το 2021 ως έτος μεγάλης νίκης για τους συμπατριώτες του, προσθέτοντας ότι το 2022 θα είναι το έτος «μιας μεγάλης μάχης ζωής ή θανάτου», όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (01/01).
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ΚCNA, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο τέλος της 4ης Συνόδου της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 31 Δεκεμβρίου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εστίασε στην εγχώρια ατζέντα.
Χαρακτηριστικά, ο ίδιος μίλησε για σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης, εργοστάσια τρακτέρ, σχολικές στολές και την ανάγκη πάταξης «μη σοσιαλιστικών πρακτικών».
Τηλεόραση δείχνει πλάνα από τη δημόσια εμφάνιση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.10.2021
Κόσμος
Ετοιμότητα των ΗΠΑ για διάλογο με τη Βόρεια Κορέα χωρίς προϋποθέσεις
Μάλιστα, το Εργατικό Κόμμα της Κορέας συζήτησε τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2022, τα αποτελέσματα για το 2021 και τα σχέδια για το επόμενο έτος όσον αφορά στη γεωργία και στις αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης περιέγραψε τους κύριους στόχους της χώρας για το 2022, όπως η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μπροστά σε «μια μεγάλη μάχη ζωής ή θανάτου».
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε: «Το κύριο καθήκον που αντιμετωπίζει το κόμμα μας και ο λαός μας την επόμενη χρονιά είναι να παράσχουμε μια σίγουρη εγγύηση για τη συμμόρφωση με το πενταετές σχέδιο και την επίτευξη μιας σημαντικής αλλαγής στην ανάπτυξη του κράτους και στο βιοτικό επίπεδο του λαού».
Ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποιούσε, παλαιότερα, την ομιλία του στο τέλος του έτους για να κάνει σημαντικές πολιτικές ανακοινώσεις, αυτή τη φορά δεν έγινε καμία συγκεκριμένη αναφορά στις ΗΠΑ, με τις οποίες ο διάλογος για την αποπυρηνικοποίηση έχει σταματήσει από το 2019.
Μάλιστα, τότε η Ουάσινγκτον απαίτησε από την ασιατική χώρα να αφήσει στην άκρη το πυρηνικό της πρόγραμμα, αλλά αρνήθηκε να κάνει το πρώτο βήμα και να χαλαρώσει τις οικονομικές κυρώσεις, γεγονός που οδήγησε στην κατάρρευση της συμφωνίας.
Ακόμα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με την άμυνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη «του ενός υπερσύγχρονου οπλικού συστήματος μετά το άλλο» το 2021, για την επίτευξη του στόχου σχετικά με την παραγωγή ισχυρών και σύγχρονων οπλικών συστημάτων ώστε να βελτιωθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις.
Η Κιμ Γιο Τζονγκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.10.2021
Κόσμος
Βόρεια Κορέα: «Μυστήριο» για πιθανό πραξικόπημα και ανατροπή του Κιμ Γιονγκ Ουν από την αδελφή του
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης προέτρεψε επίσης τον στρατό να έχει «απόλυτη πίστη» στο κυβερνών κόμμα του οποίου εκείνος είναι επικεφαλής, σύμφωνα με το KCNA.
Μεταξύ άλλων, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε: «Το όλο και πιο ασταθές στρατιωτικό περιβάλλον στην κορεατική χερσόνησο και η διεθνής πολιτική μάς ώθησαν να προωθήσουμε δυναμικά τα σχέδιά μας για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας χωρίς καθυστέρηση».
Ξένοι αναλυτές εικάζουν ότι το εργοστάσιο τρακτέρ που ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πιθανότατα χρησιμοποιείται για την κατασκευή οχημάτων εκτόξευσης πυραύλων.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της ολομέλειας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μίλησε για πιθανή απάντηση στην πρόσκληση της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούνιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δηλώσει ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη «τόσο για διάλογο όσο και για αντιπαράθεση» με τις ΗΠΑ.
Πάντως, πέντε μήνες αργότερα, η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι ήταν πρόθυμη να μελετήσει διάφορες πρωτοβουλίες για την επίτευξη διαλόγου με την Πιονγκγιάνγκ «χωρίς κανενός είδους προϋποθέσεις».
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θέλει να ακολουθήσει μια «βήμα προς βήμα» προσέγγιση για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, ιδιαίτερα στον απόηχο των συνομιλιών του 2019, οι οποίες έγιναν από τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αργότερα απέτυχαν.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала