Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τη λιγουρεύεστε; Ιάπωνας λανσάρει τηλεόραση που τη γλείφεις και γεύεσαι ό,τι φαγητό θες

CC0 / Astryd_MAD / Χειριστήριο τηλεόρασης
Χειριστήριο τηλεόρασης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.01.2022
Βρείτε μας
Ένας Ιάπωνας καθηγητής δημιούργησε μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί να μιμηθεί τη γεύση διαφόρων φαγητών.
Το πρωτότυπο πρότζεκτ Taste the TV (TTTV) αναπτύχθηκε από τον Homei Miyashita, καθηγητή στο διάσημο Πανεπιστήμιο Meiji στην Ιαπωνία, ως ένα βήμα προς μια πραγματική πολυαισθητηριακή εμπειρία θέασης.
Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα «καρουζέλ» με 10 δοχεία γεύσης που ψεκάζουν συνδυασμούς υγρών, για να δημιουργήσουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου φαγητού.
Στη συνέχεια, το κοκτέιλ κυλά σε ένα φιλμ που βρίσκεται πάνω σε μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης και ο θεατής μπορεί να το δοκιμάσει.
Ο Miyashita πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδέονται και να αλληλεπιδρούν ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις.
«Ο στόχος είναι να καταστήσουμε δυνατό για τους ανθρώπους να έχουν την εμπειρία σαν να τρώνε σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμη και όταν βρίσκονται στο σπίτι» είπε ο Ιάπωνας ερευνητής στο Reuters.
Όσο ανόητη κι αν ακούγεται η ιδέα αυτή, ο Homei Miyashita είναι πεπεισμένος ότι είναι μέρος του μέλλοντος της ανθρωπότητας.
Ο Ιάπωνας καθηγητής οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν να «κατεβάζουν» γεύσεις που βλέπουν στην τηλεόραση και να τις αναπαράγουν από το «καρουζέλ» του δοχείου γεύσεων.
Ελπίζει, επίσης, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι θεατές θα μπορούν να κατεβάσουν και να δοκιμάσουν γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Ο Miyashita ανέφερε ακόμα στους δημοσιογράφους ότι, εάν η συσκευή Taste-the-TV του ήταν διαθέσιμη εμπορικά αυτή τη στιγμή, πιθανότατα θα κόστιζε περίπου 100.000 γιεν (774 ευρώ) για την κατασκευή της.
Αν και η παράξενη εφεύρεση δεν έχει βγει στην αγορά, η ιδέα πίσω από αυτήν θα μπορούσε να βρει «στέγη» στο εμπόριο τροφίμων.
Ο εφευρέτης ισχυρίζεται ότι έχει συνομιλίες με εταιρείες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας του «καρουζέλ» για διάφορους σκοπούς, όπως η δοκιμή νέων γεύσεων σε τοστ ή πίτσα.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Homei Miyashita είναι το λαμπρό μυαλό πίσω από μια άλλη ενδιαφέρουσα εφεύρεση, το «έξυπνο πιρούνι», που είναι ικανό να αλλάξει τη γεύση του φαγητού!
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала