Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Διαβήτης τύπου 2: Το σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί σε βλέφαρα, λαιμό, μασχάλη ή βουβωνική χώρα

CC0 / Pixabay / Διαβήτης
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.01.2022
Βρείτε μας
Η νόσος του διαβήτη και ειδικότερα ο τύπος 2 μπορεί να κρύβει ένα σύμπτωμα, το οποίο φαίνεται να επηρεάζει τα βλέφαρα, τον λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα.
Τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και το δέρμα ενός διαβητικού περιέχει πολλές ενδείξεις σχετικά με το σάκχαρο και αν δείτε οποιεσδήποτε ασυνήθιστες αλλαγές σε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα τέσσερα μέρη του σώματος, θα μπορούσε να σημαίνει ότι φτάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα.
Μερικές από τις εν λόγω ενδείξεις περιλαμβάνουν βακτηριακές λοιμώξεις, μυκητιάσεις ή κνησμό. Ένα αντιαισθητικό δερματικό σύμπτωμα είναι γνωστό ότι επηρεάζει τα βλέφαρα, το λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα ενός ατόμου.
Χέρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.01.2022
Καρκίνος: Το «πρώιμο» σημάδι στα νύχια που τον μαρτυρά

Ποιο σύμπτωμα του διαβήτη επηρεάζει βλέφαρα, λαιμό, μασχάλες ή βουβωνική χώρα

Τα θηλώματα δέρματος είναι γνωστό ότι σχηματίζονται στις πτυχές του δέρματος ενός ατόμου και είναι ένας σημαντικός δείκτης για υψηλό επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας.
Χαρακτηριστικά, σε σχετική δημοσίευση της Αμερικανικής Ακαδημίας της Δερματολογίας (AAD) αναφέρεται: «Αν και είναι αβλαβές, το να έχετε πολλά θηλώματα μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε υπερβολική ινσουλίνη στο αίμα σας ή διαβήτη τύπου 2. [...] Αυτές οι αναπτύξεις είναι πιο συχνές στα βλέφαρα, στον λαιμό, στη μασχάλη και στη βουβωνική χώρα».
Η αιτία των θηλωμάτων δέρματος, που επηρεάζουν το 25% του γενικού πληθυσμού, σε άτομα με διαβήτη είναι ασαφής, αλλά φαίνεται να συνδέεται με την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη, εντούτοις χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί αυτό.
Λαχανικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.01.2022
Μακροζωία: Η κατανάλωση αυτού του τροφίμου ίσως βοηθά και στην αποτροπή εμφάνισης του καρκίνου
Τα άτομα που είναι υπέρβαρα είναι, επίσης, επιρρεπή στην ανάπτυξη θηλωμάτων δέρματος, με την παχυσαρκία να συνδέεται με τον διαβήτη, επομένως αυτός θα μπορούσε να είναι ένας άλλος παράγοντας για την ανάπτυξη αυτών των δερματικών πτυχώσεων.
Οι επιλογές θεραπείας για τα θηλώματα δέρματος μπορεί να περιλαμβάνουν τη χειρουργική αφαίρεση, την κρυοθεραπεία, την απολίνωση και την ηλεκτροχειρουργική παρέμβαση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала