Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καρκίνος του εντέρου: Αυτά τα ροφήματα διπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης

© AP Photo / MICHAEL PROBSTΣούπερ Μάρκετ
Σούπερ Μάρκετ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Βρείτε μας
Ροφήματα ευρείας κατανάλωσης αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του δεύτερου πιο θανατηφόρου καρκίνου κατά 50%.
Ο καρκίνος του εντέρου είναι ο δεύτερος πιο θανατηφόρος καρκίνος και έχει διπλάσιες πιθανότητες να εμφανιστεί σε άτομα που κάνουν κατάχρηση ποτών ή άλλων ροφημάτων με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Gut».
Όπως διαπίστωσαν επιστήμονες έπειτα από μελέτες για τις διατροφικές συνήθειες 95.000 ανθρώπων, στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε διάρκεια 24 ετών, ο εθισμός στα ποτά ή σε άλλα ροφήματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.
Ψητό κρέας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.01.2022
Καρκίνος εντέρου: Η δημοφιλής τροφή που αυξάνει 20% τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καθημερινή κατανάλωση τέτοιων ροφημάτων σχετίζεται με 16% αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος κατά 36% αν αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με άλλα τεχνητά γλυκαντικά.
Η μείωση ή η αντικατάσταση με υγιεινά ροφήματα σε νεαρές ηλικίες θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για τον περιορισμό κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου στο έντερο για ηλικίες μικρότερες των 50 ετών, όπως επισήμαναν οι ερευνητές.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του εντέρου είναι ο δεύτερος πιο συχνός τύπος καρκίνου στις γυναίκες και ο τρίτος στους άνδρες.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала