Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μελέτη του CDC για το εμβόλιο κορονοϊού κατά την εγκυμοσύνη: «Δεν σχετίζεται με πρόωρο τοκετό»

CC0 / / Έγκυος
Έγκυος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Τα συμπεράσματα έρευνας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης, δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με πρόωρο τοκετό ή γέννηση βρέφους με χαμηλότερο βάρος από το κανονικό.
Νέα μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), δείχνει πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν συνδέεται με πρόωρο τοκετό και λιποβαρή νεογνά.
Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα προκύπτει ότι ανάμεσα στις πάνω από 10.000 γυναίκες που είχαν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το ποσοστό πρόωρο τοκετού ανήλθε στο 4,9%.
Το ποσοστό αυτό έφτασε στο 7% μεταξύ 36.000 ανεμβολίαστων γυναικών, τόνισαν οι ερευνητές, χωρίς αυτή η διαφορά να θεωρείται σημαντική από στατιστικής άποψης.
Ακόμα ένα συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως το εμβόλιο δεν αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθεί ένα μωρό με μικρότερο βάρος από το κανονικό.
Γαλλία: Αυστηρότερα μέτρα αλλά όχι απαγόρευση κυκλοφορίας την Πρωτοχρονιά εν μέσω Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Κόσμος
«Καλπάζει» η Όμικρον στην Ευρώπη: Ρεκόρ κρουσμάτων - Νόσησε και το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι έγκυες που νοσούν με κορονοϊό, αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας, να χρειαστούν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και να πεθάνουν.
Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες που έμειναν έγκυες μεταξύ Μάιο-Οκτώβριο 2020, χρονικό διάστημα πριν γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια.
Σχεδόν όλες όσες εμβολιάστηκαν, το έκαναν κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης. Όπως σημειώνεται, περίπου το 96% έκανε τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου mRNA, είτε της Pfizer-BioNTech είτε της Moderna.
Οι υπόλοιπες έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Δεν διαπιστώθηκαν διαφορές στα αποτελέσματα αναφορικά με το ποιο εμβόλιο χορηγήθηκε ή τον χρόνο του εμβολιασμού.
Επισημαίνεται ωστόσο ότι οι ερευνητές δεν διέθεταν πληροφορίες για τυχόν ιστορικό επιπλοκών που μπορεί να είχαν στο παρελθόν οι γυναίκες αυτές, σε προηγούμενες εγκυμοσύνες τους.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала