Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε βούτυρο: Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία

CC0 / / Βούτυρο
Βούτυρο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Βρείτε μας
Πότε και σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να καταναλώνουμε βούτυρο εξήγησε Ρωσίδα διατροφολόγος.
Η κατανάλωση του βουτύρου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική κατάσταση του οργανισμού σε όσους πάσχουν από φλεγμονώδη νοσήματα, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sputnik η διατροφολόγος Αλιόνα Στεπάνοβα.
Η διατροφολόγος συνιστά να αποκλείσουμε το προϊόν από τη διατροφή σε περίπτωση αλλεργιών, δυσανεξίας στη λακτόζη και αυτοάνοσων νοσημάτων.
Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χοληστερόλη, το βούτυρο δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.
Γαλακτοκομικά προϊόντα (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.12.2021
Τα «καλά» τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά που αποδεικνύονται ανθυγιεινά
Για άτομα χωρίς αυτές τις ασθένειες, η κατανάλωση του βουτύρου με μέτρο μπορεί να ωφελήσει, διότι περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες που είναι χρήσιμες για το ανοσοποιητικό, την πέψη και τον εγκέφαλο.
Η επιτρεπόμενη μερίδα για έναν ενήλικα είναι 20-30 γραμμάρια την ημέρα, ενώ για ένα παιδί έως 10 γραμμάρια.
«Είναι σημαντικό να αγοράζουμε φρέσκο βούτυρο υψηλής ποιότητας με 82,5% περιεκτικότητα σε λιπαρά, με ομοιόμορφο χρώμα και χωρίς αρώματα» κατέληξε η διατροφολόγος Αλιόνα Στεπάνοβα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала