Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Η τιμή του PCR, τα πρόστιμα και οι αλλαγές στα πιστοποιητικά νόσησης – Τι αναφέρουν τα ΦΕΚ

© Φωτογραφία : SOOC/Odysseas KouloukythasΤεστ κορονοϊού στα Τρίκαλα
Τεστ κορονοϊού στα Τρίκαλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.01.2022
Τα νέα μέτρα για την τιμή του τεστ PCR και των πιστοποιητικών νόσησης δημοσιεύθηκαν, την Τρίτη (04/01), στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η τιμή του PCR τεστ για τη νόσο COVID-19 ορίζεται στα 47 ευρώ, ενώ δημοσιεύθηκαν την Τρίτη (04/01) όσα αφορούν στα σχετικά πρόστιμα και στις αλλαγές των πιστοποιητικών νόσησης που τίθενται πλέον σε ισχύ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), οι υπουργοί, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποφάσισαν πως η τιμή του PCR τεστ θα είναι στα 47 ευρώ.

Τα πρόστιμα

Πάντως, στη σχετική απόφαση που υπογράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης, προβλέπεται πως η μη συμμόρφωση με τη νέα κοστολόγηση του PCR τεστ επισύρει «από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση».
Επίσης, τονίζεται ότι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν «υγειονομικές υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις προβλεπόμενες ανώτατες τιμές», διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Μετάλλαξη Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.01.2022
Κόσμος
Μετάλλαξη Όμικρον: Είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα μεταξύ των εμβολιασμένων – Έρευνα

Τι ισχύει πλέον για τα πιστοποιητικά νόσησης

Μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την Τρίτη (04/01), επικαιροποιούνται και οι κανονισμοί για τα πιστοποιητικά νόσησης του κορονοϊού.
Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR εντός 14 ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο είτε –ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους– κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).
Διευκρινίζεται, ακόμα, ότι η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από τον, κατά τα ανωτέρω, μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο.
Συν τοις άλλοις, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 05/07/2021 έως και τις 31/10/2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση rapid test παραμένουν σε ισχύ έως 180 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2022.
Παρ' όλα αυτά, η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως και τις 04/12/2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου rapid test διαρκεί ενενήντα 90 ημέρες.
Έγκυος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Κόσμος
Μελέτη του CDC για το εμβόλιο κορονοϊού κατά την εγκυμοσύνη: «Δεν σχετίζεται με πρόωρο τοκετό»
Ακόμα, επισημαίνεται ότι ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή από εργαστήρια αναφοράς (δημόσια ή ιδιωτικά) και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο.
Τέλος, εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο του PCR μετά τις 90+1 ημέρες και είναι θετικός, τότε δεν εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης, τηρουμένων πάντως των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала