Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μετάλλαξη Όμικρον: Είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα μεταξύ των εμβολιασμένων – Έρευνα

CC0 / / Μετάλλαξη Όμικρον
Μετάλλαξη Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.01.2022
Βρείτε μας
Πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Δέλτα, ακόμα και σε εμβολιασμένα άτομα, φαίνεται πως είναι η παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με σχετική επιστημονική μελέτη που έγινε στη Δανία.
Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτική από το στέλεχος Δέλτα μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων, όπως δείχνει μια σχετική έρευνα που έγινε στη Δανία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προδημοσίευση σχετικής μελέτης στο medrxiv.org, ύστερα από εξέταση σχεδόν 12.000 οικογενειών στη Δανία, στα μέσα Δεκεμβρίου, εξήχθη το συμπέρασμα ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι από 2,7 και 3,7 φορές πιο μολυσματική από το στέλεχος Δέλτα μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων, ενώ για τα μη εμβολιασμένα άτομα δεν υπάρχει σημαντική διαφορά ως προς τη μεταδοτικότητα των δύο παραλλαγών.
Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που έκαναν και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, έχουν γενικά μειωμένη μεταδοτικότητα, ενώ τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν υψηλότερη μεταδοτικότητα σε σύγκριση με εκείνα που έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές.
Έγκυος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Κόσμος
Μελέτη του CDC για το εμβόλιο κορονοϊού κατά την εγκυμοσύνη: «Δεν σχετίζεται με πρόωρο τοκετό»
Μεταξύ άλλων, στην έρευνα τονίζεται ότι «τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην ικανότητα "αποφυγής" του ανοσοποιητικού τείχους που παρέχει ο εμβολιασμός και όχι σε εγγενή αύξηση της βασικής μεταδοτικότητας».
Η Τίρα Γκρόβε Κράουζε, επικεφαλής επιδημιολόγος στην Εθνική Υπηρεσία Λοιμώξεων της Δανίας (Statens Serum Institut / SSI), σε σχετικές δηλώσεις στο TV2, ανέφερε πως, παρά το γεγονός ότι είναι πιο μεταδοτική, η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να προκαλεί μια λιγότερο σοβαρή ασθένεια.
Υπενθυμίζεται πως η μετάλλαξη Όμικρον (B.1.1.529), που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην αφρικανική ήπειρο τον Νοέμβριο του 2021, χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων και από τη μεγαλύτερη ικανότητά της να «αποφεύγει» της προστασίας που παρέχουν τα υπάρχοντα εμβόλια.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала