Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πρόστιμο 5.000 σε όσους δεν τηρούν το πλαφόν στις τιμές των PCR και rapid test

© Φωτογραφία : SOOC / George VitsarasΤεστ του ΕΟΔΥ
Τεστ του ΕΟΔΥ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.01.2022
Βρείτε μας
«Τσουχτερά» είναι τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τις ανώτατες τιμές που ορίστηκαν για τα μοριακά και rapid τεστ.
Στα 5.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για τη μη τήρησης του πλαφόν των 47 ευρώ που ορίστηκε για τα μοριακά (PCR) και των 10 ευρώ για τα rapid test.
Μάλιστα, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση, σε περίπτωση μη ανάρτησης τιμοκαταλόγου που θα αναφέρει ευκρινώς τις προβλεπόμενες ανώτατες τιμές, θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για τα PCR, προβλέπονται τα εξής:
Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 35 ευρώ και
Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 12 ευρώ.
Για το rapid test ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στα φαρμακεία, στα ιδιωτικά ιατρεία και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης, ορίζεται το ποσό των 10 ευρώ.
Επίσης, αναφέρονται τα εξής:
Τα ανώτατα όρια τιμών χρέωσης δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, ιδιωτικών κλινικών, φαρμακείων και ιδιωτικών ιατρείων, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση.
Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από αύριο, Πέμπτη, 06/01.
ΕΟΔΥ - rapid test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.01.2022
Ελλάδα
Αναρρωτική άδεια λόγω κορονοϊού με θετικό rapid test – Εκδόθηκε η ΚΥΑ
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала