Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Υπέρταση: Ιάπωνας διατροφολόγος αποκαλύπτει πώς θα ρίξουμε την πίεση πίνοντας... καφέ

CC0 / / Διάφορα ροφήματα
Διάφορα ροφήματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.01.2022
Βρείτε μας
Ο καφές με ορισμένες προσθήκες συστατικών βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Ο Ιάπωνας διατροφολόγος, Χιροσίγκε Ιτακούρα, υποστήριξε ότι η προσθήκη ξυδιού ή χυμού λεμονιού στον καφέ ενισχύει την επίδραση του χλωρογενικού οξέος που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, όπως μετέδωσε το «Yahoo News Japan».
Σύμφωνα με τον διατροφολόγο, το χλωρογενικό οξύ είναι ένα είδος πολυφαινόλης που όχι μόνο δίνει χρώμα και πικρή γεύση στον καφέ, αλλά έχει και αντιβακτηριδιακή δράση, προλαμβάνει την ηπατική δυσλειτουργία, τη μυωπία και την πρεσβυωπία.
Επιπλέον, το χλωρογενικό οξύ βοηθά στην καύση του λίπους, μειώνει τις φλεγμονές στον οργανισμό και την ποσότητα της πλάκας στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ενώ προστατεύει τα ενδοθηλιακά κύτταρα, διατηρώντας παράλληλα την ελαστικότητά τους.
Χρυσό γάλα από κουρκουμά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Υψηλή χοληστερίνη: Πότε ο καφές μπορεί να γίνει επικίνδυνος – Το συστατικό που πρέπει να κόψουμε
Ως εκ τούτου, ο Χιροσίγκε Ιτακούρα συνιστά να προσθέτουμε ένα κουταλάκι ξύδι στον καφέ, το οποίο θα βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης διεγείροντας τη ρύθμιση των ορμονών στον οργανισμό.
Επίσης, ως εναλλακτική λύση, ο διατροφολόγος προτείνει να προσθέσουμε στον καφέ λεπτές φέτες λεμονιού, καθώς το ρόφημα είναι πλούσιο σε εριοκιτρίνη που καταπολεμά την παχυσαρκία και ναρινγίνη που βοηθά στην πρόληψη της καταρροής και του φτερνίσματος.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала