Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τι θα συμβεί στον οργανισμό αν τρώμε πίτσα κάθε μέρα

© Φωτογραφία : CC0Πίτσα με ρόκα
Πίτσα με ρόκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.01.2022
Βρείτε μας
Διατροφολόγος περιγράφει τι θα συμβεί στον οργανισμό εάν τρώμε πίτσα κάθε μέρα.
Ο διατροφολόγος, Πάβελ Ισανμπάεφ, περιέγραψε στο Sputnik τι θα συμβεί στον οργανισμό σας, εάν η πίστα περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή.
«Η πίτσα είναι ένα ουδέτερο πιάτο, ας πούμε ένα σύνολο "εξαρτημάτων", που μπορείτε να "συναρμολογήσετε" όπως σας ταιριάζει. Αν η πίτσα είναι επιβλαβής εξαρτάται από το αν αποτελεί τη βάση της διατροφής σας, αν την καταναλώνετε ως συμπλήρωμα στο γεύμα σας, αν την αγοράζετε ή τη μαγειρεύετε μόνοι σας και ποια συστατικά βρίσκονται μέσα» επισήμανε ο Πάβελ Ισανμπάεφ.
Σύμφωνα με τον γιατρό, πιθανώς επικίνδυνη είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες δεδομένου ότι η μη χειροποίητη πίτσα περιέχει κάποιες φορές λιπαρές σάλτσες τύπου μαγιονέζα, σαλάμι και μερικά είδη τυριών.
Στη σπιτική πίτσα ο καθένας μπορεί να προσθέσει βραστό κοτόπουλο ή κρέας αντί για σαλάμι, καθώς και σπιτική σάλτα τομάτας. Κάποιοι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή βασισμένη σε χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων φτιάχνουν πίτσα με λίγες θερμίδες με βάση τον κιμά, και τη ζύμη όχι με το κλασικό αλεύρι.
Ψημένη πίτσα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.06.2018
Κόσμος
Η πιο υγιεινή πίτσα στον κόσμο που χαρίζει μακροζωία

Τι προκαλεί το κλασικό αλεύρι στην υγεία

«Το κλασικό αλεύρι είναι ένας απλός υδατάνθρακας. Το προϊόν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και συμβάλλει στην γρήγορη επαναφορά της αίσθησης πείνας, καθώς και στην προοπτική αύξησης βάρους. Όποτε, το κλασικό αλεύρι αντικαθίσταται συχνά από αλεύρι σίκαλης, ολικής αλέσεως ή ρυζάλευρο. Το ρυζάλευρο προτείνεται σε ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, μια κατάσταση κατά την οποία η κατανάλωση κανονικού αλευριού προκαλεί φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα ή άλλες διαταραχές στη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος» εξήγησε ο ειδικός.
Δηλαδή, η πίτσα με υλικά, τα οποία κάνουν καλό στην υγεία μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά. Η πίτσα που περιέχει λιπαρά τρόφιμα μπορεί, επίσης, να αποτελεί κομμάτι της διατροφής, αλλά οι μερίδες πρέπει να είναι μικρές.
Χρυσό γάλα από κουρκουμά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Υψηλή χοληστερίνη: Πότε ο καφές μπορεί να γίνει επικίνδυνος – Το συστατικό που πρέπει να κόψουμε
«Δεν είναι καλό να συνοδεύεται η μη χειροποίητη πίτσα με κάποιο αναψυκτικό, επειδή ο συνδυασμός γλυκού και λιπαρού σε ένα γεύμα προκαλεί αστάθεια του επιπέδου γλυκόζης, επιβαρύνει το πάγκρεας και αυξάνει τον κίνδυνο συγκέντρωσης περιττών κιλών. Σε ανθρώπους με προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος μπορεί, πιθανώς, να προκαλέσει έξαρση της γαστρίτιδας, φούσκωμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Στους εφήβους, η κατανάλωση λιπαρού και γλυκού μαζί, προκαλεί δερματικά προβλήματα, συχνές εναλλαγές διάθεσης και ευερεθιστότητα. Όποτε, προτείνεται να τρώνε πίτσα από υγιεινά υλικά» προειδοποίησε ο γιατρός.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала