Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Αυτό το φρούτο παρέχει επτά φορές περισσότερη βιταμίνη C από το λεμόνι

CC0 / / Γκουάβα
Γκουάβα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.01.2022
Βρείτε μας
Η χειμερινή περίοδος φέρνει μαζί της αύξηση των παθήσεων του αναπνευστικού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, επομένως είναι σημαντικό να διατηρούνται υψηλά τα επίπεδα κατανάλωσης βιταμίνης C.
Αυτή η βιταμίνη συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στην καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων στον λαιμό και την αναπνευστική οδό, όπως αναφέρεται στο Οργανισμό για την προστασία των καταναλωτών του Μεξικό, Profeco

Πώς μπορείτε να απολαύσετε το γκουάβα

Το εξωτικό φρούτο γκουάβα, με καταβολές από το Μεξικό, ξεχωρίζει για τη συνεισφορά του σε βιταμίνη C. Στην Ελλάδα δεν το καταναλώνουμε ιδιαίτερα (σ.σ. μπορούμε να το βρούμε σε μεγάλες αλυσίδες τροφίμων), αλλά αν εμπνευστούμε από τη μεξικανική κουζίνα μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους όπως σε φρέσκια μορφή και σε χυμό. Επίσης, η σάρκα τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παγωτά και σορμπέ, να γίνει μαρμελάδα και ζελέ (μόνα τους ή μαζί με άλλα φρούτα) ή γλυκό ρόφημα.
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.10.2021
Βιταμίνη C: Πόση χρειάζεται καθημερινά ένας υγιής άνθρωπος – Τι αλλάζει σε περίπτωση ασθένειας

Τα θρεπτικά συστατικά

«Αυτό το φρούτο παρέχει επτά φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι ή το λεμόνι», λέει ο Οργανισμός, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη A, E, D12, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο και φώσφορο.
Όταν ο πολτός του φρούτου είναι πορτοκαλί, είναι πιο πλούσιος σε προβιταμίνη Α, σύμφωνα με τον Profeco και υπενθυμίζει ότι η βιταμίνη C συμβάλλει στο σχηματισμό κολλαγόνου, οστών και δοντιών και ερυθρών αιμοσφαιρίων πέρα από την απορρόφηση του σιδήρου και την ενίσχυση του οργανισμού σε λοιμώξεις.
«Η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες είναι υψηλή, άρα έχει ήπια καθαρτική δράση και προλαμβάνει ή μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων διαταραχών και ασθενειών», επισημαίνεται.

Η συντήρηση του γκουάβα

Το πράσινο γκουάβα όπως το αβοκάντο μπορεί να συντηρηθεί για δύο έως πέντε εβδομάδες εκτός ψυγείου, όπως δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, ενώ το υπερώριμο γκουάβα μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο μόνο για λίγες ημέρες.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала