Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Γιατί τα self test δεν ανιχνεύουν πάντα την Όμικρον — Είναι λύση η λήψη δείγματος από τον λαιμό;

© AP Photo / Peter DejongSelf test
Self test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.01.2022
Βρείτε μας
Έρευνα έχει ξεκινήσει από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, σχετικά με το εάν είναι ανιχνεύσιμη η μετάλλαξη Όμικρον από τα self test. Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.
Η έρευνα για το εάν τα self test μπορούν να ανιχνεύσουν την πιο πρόσφατη παραλλαγή του κορονοϊού, την Όμικρον, μόλις ξεκίνησε στις ΗΠΑ.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνεργάζεται με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας για την αξιολόγηση των rapid test και την αποτελεσματικότητα των self test σχετικά με τη μετάλλαξη που έχει επικρατήσει σε όλο τον δυτικό κόσμο.
«Τα πρώιμα δεδομένα υποδηλώνουν ότι self test ανιχνεύουν την παραλλαγή Όμικρον, αλλά μπορεί να έχουν μειωμένη ευαισθησία» σύμφωνα με τον FDA, ο οποίος επικαλέστηκε ευρήματα από μια προκαταρκτική εργαστηριακή μελέτη που κοινοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.
Ο FDA σημείωσε ότι αυτά τα ευρήματα προήλθαν από τεστ ζωντανών ιών και διαφέρουν από προηγούμενες αξιολογήσεις απόδοσης που χρησιμοποίησαν δείγματα της παραλλαγής απενεργοποιημένα με θερμότητα. Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο οργανισμός ανέφερε ότι συνεχίζει να εγκρίνει τη χρήση αυτών των δοκιμών.
Πιο πρόσφατα, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιανουαρίου, η οποία δεν έχει υποβληθεί σε αξιολόγηση από ομότιμους καθηγητές Ιατρικής, ανέφερε ότι άτομα στους χώρους εργασίας που είχαν τη μετάλλαξη Όμικρον βρέθηκαν θετικά σε τεστ PCR με βάση το σάλιο αρκετές ημέρες πριν ανιχνευθεί η μόλυνση τους με rapid test χρησιμοποιώντας ρινικά επιχρίσματα.
Self test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.01.2022
Ελλάδα
Αυτά τα self και rapid test έχουν εγκριθεί για χρήση – Η λίστα του ΕΟΦ

Η λήψη επιχρίσματος από τον λαιμό

Οι ειδικοί απαντούν και στην αμφιλεγόμενη λήψη δείγματος από τον λαιμό, στο τυπικό ρινικό στυλεό - μπατονέτα που απαιτείται από τα περισσότερα self test στο σπίτι.
Μερικοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το να βάλετε την μπατονέτα στο λαιμό σας εκτός από τη μύτη σας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανίχνευσης της Όμικρον από ένα self test, επικαλούμενοι ανέκδοτα στοιχεία και πρώιμες έρευνες που υποδηλώνουν ότι τα δείγματα σάλιου μπορεί να είναι καλύτερη μέθοδος συλλογής.
Ωστόσο άλλοι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του FDA, αποθαρρύνουν τον πειραματισμό με κιτ δοκιμών που αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν μόνο χρησιμοποιώντας ρινικά επιχρίσματα. Η προσθήκη μιας μπατονέτας στον λαιμό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο απόδοσης ενός τεστ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αύξησης της πιθανότητας για ψευδώς θετικά αποτελέσματα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала