Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Καταγγελία για Ευρωβουλή: «Πάνε να "θάψουν" αναφορά για τη νομική ασυλία της AstraZeneca»

© AFP 2021 / GABRIEL BOUYSΤο εμβόλιο της AstraZeneca
Το εμβόλιο της AstraZeneca - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.01.2022
Βρείτε μας
«Και μετά η ΕΕ κατηγορεί διάφορες χώρες του τρίτου κόσμου για έλλειψη διαφάνειας. Η εξέλιξη αυτή θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις».
Σε σοβαρή καταγγελία κατά της Ευρωβουλής που προσπαθεί να αποκρύψει αναφορά του για τις νομικές και πολιτικές ευθύνες της ΕΕ που χορήγησαν νομική ασυλία στην AstraZeneca, προχώρησε ο Νότης Μαριάς.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτής και Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, από την 3η Φεβρουαρίου είχε καταγγείλει ότι Βρυξέλλες και Αθήνα «είχαν συνομολογήσει λεόντειες και σκανδαλώδεις ρήτρες αποκλεισμού ευθύνης και αποζημίωσης υπέρ της AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του COVID-19».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως οι ρήτρες που συμφωνήθηκαν με τις πολυεθνικές των εμβολίων ήταν παράνομες ενώ η αναφορά του επικεντρωνόταν σε καταγγελίες για τις «σκανδαλώδεις ρήτρες απαλλαγής ευθύνης που συνομολόγησε η Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις υπέρ της AstraZeneca».

«Ιδίως δε καθώς σύμφωνα με τις ρήτρες αυτές αν κάτι συμβεί σε κάποιον εμβολιασθέντα με το εν λόγω εμβόλιο, τότε ευθύνη αποζημίωσης υπάρχει μόνο εκ μέρους των κρατών μελών της ΕΕ και όχι εκ μέρους της πολυεθνικής» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα στις 30/6/2021 η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών ενημέρωσε τον Νότη Μαριά ότι η αναφορά του κρίθηκε παραδεκτή και διαβιβάστηκε για προκαταρκτική έρευνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για γνώμη.

Όμως «όπως προκύπτει από την Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής Αναφορών η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών προτείνει να περατωθεί και μάλιστα χωρίς καμία συζήτηση η Αναφορά του Νότη Μαριά κατά της AstarZeneca«λαμβανομένων υπόψη της γραπτής απάντησης της Επιτροπής ή άλλων ληφθέντων εγγράφων».

Τώρα, ο Νότης Μαριάς ζητά την Ισπανίδα Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής η αναφορά του να βγει από το τμήμα Β’ της ημερήσιας διάταξης και να μην κλείσει αλλά και να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατόν για συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала