Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καρκίνος: Το δημοφιλές φαγητό που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

CC0 / / Έντερο
Έντερο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.01.2022
Βρείτε μας
Η Dr. Ellie Cannon εξήγησε πως υπάρχει ένα δημοφιλές φαγητό που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου. Η τηλεοπτική γιατρός συμβούλεψε επίσης τι πρέπει να τρώτε για να διατηρήσετε το έντερο σας υγιές.
Ο καρκίνος του εντέρου περιγράφει τον καρκίνο που ξεκινά στο μεγάλο έντερο. Ανάλογα με τη θέση του, μπορεί επίσης να ονομαστεί καρκίνος του παχέος εντέρου ή του ορθού. Αυτός ο τύπος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους. Ένα συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης.
Η Dr. Ellie προειδοποίησε ότι το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου. «Αν μειώνεις το κρέας, πρώτα απ’ όλα, περιορίζεις τα κορεσμένα λιπαρά», εξήγησε.
Το κορεσμένο λίπος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της «κακής» LDL χοληστερόλης αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, σημειώνει το NHS.

Η συσχέτιση του κόκκινου κρέατος με τον καρκίνο παχέως εντέρου

Η Dr. Ellie είπε: «Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες του εντέρου, ιδιαίτερα σε καρκίνο του εντέρου. «Αλλά πρέπει να είσαι πραγματικά ακραίος στην πρόσληψή σου για να είσαι σε αυτό το επίπεδο». Η Dr Ellie δεν είναι η μόνη ειδικός που συνδέει το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυτού του τύπου τροφής μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.12.2021
Καρκίνος του εντέρου: Τα συμπτώματα που δείχνουν άμεσο κίνδυνο

Τι είναι το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας;

Το κόκκινο κρέας περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα που κατασκευάζονται από βόειο κρέας, χοιρινό και αρνί. Το επεξεργασμένο κρέας περιγράφει το κρέας που έχει τροποποιηθεί προκειμένου να διατηρηθεί ή να αρωματιστεί μέσω καπνίσματος.
Τα λουκάνικα, το μπέικον και το ζαμπόν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Η Dr. Ellie είπε: «Γνωρίζουμε ότι η ανταλλαγή ορισμένων από αυτές τις επιλογές κόκκινου κρέατος για μια φυτική εναλλακτική λύση είναι καλή για την υγεία του εντέρου μας».

Η φυτική διατροφή (βιγκανισμός)

To πλεονέκτημα της μετάβασης σε μια φυτική διατροφή είναι οι ίνες. H γιατρός είπε: «Oι ίνες είναι συστατικό που συμβάλει στο να πηγαίνετε τακτικά στην τουαλέτα (αφόδευση) και επίσης να χωρίς να ζοριστείτε, χωρίς να είστε δυσκοίλιοι και αυτό είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας. «Αν δεν πηγαίνεις τακτικά στην τουαλέτα σχετίζεται με προβλήματα του εντέρου».

Οι τροφές που εμπεριέχουν φυτικές ίνες

Τα φρούτα και λαχανικά εμπεριέχουν φυτικές ίνες. Η γιατρός συμβουλεύει να ανταλλάσσονται οι λευκές τροφές όπως λευκά ζυμαρικά, λευκό ψωμί, λευκό ρύζι με ολικής άλεσης.
«Επειδή ο φλοιός, ή η φλούδα στα φρούτα, και όλα αυτά τα προαναφερθέντα είδη τροφίμων, είναι οι ίνες που χρειάζεστε».
Έτσι, η ένταξη περισσότερων φυτικών τροφών στη διατροφή σας στη θέση του κρέατος θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του εντέρου και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας ταυτόχρονα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала