Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Διαβήτης: Οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο

© Φωτογραφία : Pixabay/TheDigitalArtistΑνθρώπινος εγκέφαλος (καλλιτεχνική αναπαράσταση)
Ανθρώπινος εγκέφαλος (καλλιτεχνική αναπαράσταση) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.01.2022
Βρείτε μας
Η παραμέληση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μεταξύ των διαβητικών έχει εκφυλιστικό αντίκτυπο στη μνήμη, σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Νευρογνωσίας της Σχολής Ψυχολογίας του UNAM.
Η ερευνήτρια Selene Cansino, απόφοιτος του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM) και συγγραφέας ενός άρθρου για τη μείωση της μνήμης στην ενήλικη ζωή για το περιοδικό Cogent Psychology, ανέφερε ότι η Κίνα είναι η χώρα με τους περισσότερους διαβητικούς στον κόσμο. ενώ ότι το Μεξικό κατέχει την έκτη θέση.
«Δεν αρκεί η λήψη φαρμάκων για τον έλεγχο του διαβήτη, αλλά η διατήρηση ενός αυστηρού επιπέδου γλυκόζης μέσω αυστηρής θεραπείας»,εκτίμησε η ερευνήτρια.
«Δεδομένου ότι δεν το κάνουμε αυτό μειώνεται σημαντικά η απόδοση της μνήμης, τόσο της επεισοδιακής όσο και της εργασίας, κάτι που είναι απαραίτητο για να εκτελούμε τις καθημερινές μας εργασίες και να ζούμε μια αυτόνομη και αυτάρκη ζωή», πρόσθεσε το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με δήλωση του UNAM.

Τι είναι η επεισοδιακή μνήμη

Η επεισοδιακή μνήμη είναι αυτή που φιλοξενεί προσωπικές εμπειρίες, ενώ η εργασιακή μνήμη χρησιμοποιείται ως προς την εγρήγορση για να ακολουθήσει [το άτομο] μια συζήτηση, να πάρει αποφάσεις ή να λύσει προβλήματα και η έρευνά του [πανεπιστημίου] ανέλυσε τις επιπτώσεις του διαβήτη και στα δύο με βάση 100 άτομα με την πάθηση.
Εγκέφαλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.02.2019
Ανθεκτικότερος στο χρόνο ο γυναικείος εγκέφαλος

Ο εκφυλισμός του εγκεφάλου

«Η χρόνια-εκφυλιστική νόσος προκαλεί μείωση του όγκου του εγκεφάλου λόγω απώλειας νευρικών κυττάρων, φαινόμενο που μπορεί να παρατηρηθεί στον ιππόκαμπο -κρίσιμο για την επεισοδιακή μνήμη-, καθώς και στην ανεπαρκή απόδοση των συναπτικών συνδέσεων σε αυτήν την περιοχή, το οποίο έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της μνήμης», εξήγησε η ειδικός.
«Όσοι προσβλήθηκαν από διαβήτη είχαν χαμηλότερη απόδοση, γεγονός που δείχνει ότι ο αντίκτυπος της νόσου στις λειτουργίες της μνήμης είναι πολύ ευρύς», αποκάλυψε η μελέτη σε σύγκριση με άτομα χωρίς τη νόσο.
Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 462 εκατομμύρια άνθρωποι με διαβήτη , το 6,28 % του πληθυσμού του πλανήτη.

Τι μπορείτε να κάνετε για τη μνήμη

Μία από τις εναλλακτικές λύσεις είναι ο έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης, η ακολούθηση της θεραπείας και η συστηματική αυστηρή παρατήρηση του εαυτού σας, εκτίμησε η Cansino.
Μετά την Κίνα, οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον διαβήτη είναι η Ινδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Πακιστάν και η Βραζιλία, ανέφερε το UNAM.
«Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι κάτι που επηρεάζει λίγα έθνη καθώς μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο», εξηγεί η ερευνήτρια
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала