Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Επίδομα παιδιού: Πότε λήγει η προθεσμία - Πώς να υποβάλετε αίτηση

CC0 / Pixabay.com / Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.01.2022
Βρείτε μας
Στα μέσα Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για αίτηση Επιδόματος Παιδιού.
Εκπνέει, σε λίγες ημέρες, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης Επιδόματος Παιδιού, έτους 2021.
Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινώσει ο ΟΠΕΚΑ, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 15η Ιανουαρίου 2022.
Η πλατφόρμα άνοιξε άνοιξε τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2021 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou, μέχρι 15 Ιανουαρίου 2022.
Παρακάτω, ακολουθούν οδηγίες για τη διαδικασία της υποβολής, βήμα - βήμα:
Είσοδος: Μπαίνετε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TaxisNet πατώντας το σχετικό link.
Συναίνεση: Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε «Συναίνεση».
Συμπλήρωση Αίτησης: Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς.
Σύνθεση Οικογένειας: Η αίτηση επιδόματος παιδιού περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειας σας. Για κάποια μέλη μπορεί να απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων. Πατώντας «Αλλαγή Στοιχείων» θα κατευθυνθείτε στη φόρμα στοιχείων του μέλους, για το οποίο θα εισάγετε και θα καταχωρήσετε συμπληρωματικά στοιχεία. Αν κάποιο από τα τέκνα δεν πρέπει να συμμετέχει στην αίτηση, θα πρέπει να κάνετε διαγραφή τέκνου.
Επισημάνσεις και Δικαιολογητικά: Κατά την αποθήκευση ή την υποβολή της αίτησης, η εφαρμογή ενδέχεται να εμφανίσει στο κάτω μέρος της φόρμας επισημάνσεις για την αίτηση. Μπορεί να σας ζητηθεί να επισυνάψετε δικαιολογητικά.
Καταχώρηση και Υποβολή: Στο κάτω μέρος της αίτησης μπορείτε να πατήσετε «Αποθήκευση» ή «Υποβολή». Με την αποθήκευση, η αίτηση καταχωρείται προσωρινά στο σύστημα, ενώ μετά την υποβολή της, δεν θα είναι δυνατή η τροποποίηση της. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ μόνο μετά την οριστική υποβολή της αίτησης.
Ακύρωση Αίτησης: Αν μετά την υποβολή της αίτησης, διαπιστώσετε πως υπάρχει λάθος, μπορείτε να την ακυρώσετε πατώντας «Οι Αιτήσεις Μου/ Προβολή / Ακύρωση Αίτησης» και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση.
Ένα ψυγείο (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.01.2022
Ελλάδα
Έρχεται πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών - Ποιους αφορά
Να σημειωθεί ότι η αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών Τaxisnet.
Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала