Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τέλος κινητής τηλεφωνίας: Ποιοι απαλλάσσονται από σήμερα και πώς θα κάνετε τη διαδικασία

© Φωτογραφία : Pixabay/Karolina GrabowskaΚινητό τηλέφωνο - Μήνυμα
Κινητό τηλέφωνο - Μήνυμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.01.2022
Βρείτε μας
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να απαλλαγείτε από το τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας.
Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, η ειδική εφαρμογή δικαιούχων απαλλαγής τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας.
Από τα τέλη απαλλάσσονται όλοι οι συνδρομητές ηλικίας 15-29 ετών (έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους έως την 31 Δεκεμβρίου και όχι το 30ό), οι οποίοι πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό του κινητού τους στην ειδική εφαρμογή του gov.gr.
Για να δηλώσει κάποιος το κινητό του στην πλατφόρμα mobilefees.gov.gr.και να απαλλαγεί από το τέλος κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.).
Την πλατφόρμα υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Στην περίπτωση ανήλικων, η εγγραφή πραγματοποιείται από το πρόσωπο που έχει την επιμέλεια, ενώ ο οικογενειακός δεσμός ταυτοποιείται μέσω του Μητρώου πολιτών ή των στοιχείων του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Εφόσον η σχέση επιμέλειας δεν επιβεβαιωθεί, το φυσικό πρόσωπο μπορεί να μεταβεί σε Κ.Ε.Π. για να ολοκληρώσει τη διαδικασία αίτησης εγγραφής του ανηλίκου υπό την επιμέλειά του, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε αυτήν την περίπτωση, ο οικογενειακός δεσμός ταυτοποιείται και βάσει του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ή εγγράφου αρμόδιας αρχής μεταφρασμένο αρμοδίως και επικυρωμένο από αρμόδια ελληνική αρχή από το οποίο να προκύπτει ο οικογενειακός δεσμός, ή η σύνδεση με το ανήλικο πρόσωπο, κατά περίπτωση.
Καταιγίδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.01.2022
Ελλάδα
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία Διομήδης: Έρχονται χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Πώς γίνεται η διαδικασία

Η είσοδος στο mobilefees.gov.gr γίνεται μέσω κωδικών Taxisnet:
είτε του δικαιούχου, αν αυτός είναι ενήλικας (18-29 ετών),
είτε εκείνου που έχει την επιμέλεια του δικαιούχου, αν αυτός είναι ανήλικος (15-17).
Για την καταχώριση του κινητού -που μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω ΚΕΠ- απαιτείται η υποβολή των εξής στοιχείων:
ΑΜΚΑ ή Προσωρινός αριθμός ασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ)
ΑΦΜ (προαιρετικά)
Ονοματεπώνυμο
Πατρώνυμο
Ημερομηνία γέννησης
Αριθμός κινητού τηλεφώνου
Πάροχος στο δίκτυο του οποίου λειτουργεί η σύνδεση με τον αριθμό του στοιχείου
Αν ο δικαιούχος είναι ανήλικος, η αίτηση γίνεται από το άτομα που έχει την επιμέλεια. Στην περίπτωση αυτή χρειάζονται επιπρόσθετα τα ακόλουθα στοιχεία του αιτούντος:
ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ
ΑΦΜ (προαιρετικά)
Ονοματεπώνυμο
Πατρώνυμο
Η δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο θα δίνεται σταδιακά, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, με βάση το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντος, ως εξής:
10 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 0
11 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 1
12 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 2
13 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 3
14 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 4
15 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 5
16 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 6
17 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 7
18 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 8
19 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.
Σημειώνεται ότι για κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι δικαιούχος της απαλλαγής, μπορεί να δηλωθεί μόνο ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.
Με την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης στο Μητρώο, ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ενημερώνεται αυτόματα για την εφαρμογή της απαλλαγής κατά την έκδοση λογαριασμού ή την ανανέωση χρόνου ομιλίας, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου.
Κατά τη δήλωση, δε, του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ο αιτών ενημερώνεται ότι θα γίνει διαβίβαση για την απαλλαγή του δηλωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου και του έτους γέννησης του δικαιούχου στον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που θα επιλέξει, καθώς και σε κάθε νέο πάροχο σε περίπτωση αλλαγής παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με διατήρηση του τηλεφωνικού αριθμού.
Παράλληλα, κάθε αριθμός κινητού τηλεφώνου καταχωρείται στο Μη.Δ.Α.Τε. σε αίτηση μόνο ενός φυσικού προσώπου, ενώ κατά τη δήλωσή του, πραγματοποιείται έλεγχος της μοναδικότητάς του και επαληθεύεται με επιβεβαίωση κωδικού μίας χρήσης ότι χρησιμοποιείται από τον δικαιούχο.
Όποιος επιθυμεί αντικατάσταση του δηλωθέντος αριθμού κινητού τηλεφώνου, θα πρέπει να διαγράψει την υποβληθείσα αίτησή του και να καταχωρήσει νέα.
Στην περίπτωση που ο αριθμός κινητού τηλεφώνου δεν εξυπηρετείται από τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ή δεν ανήκει σε επιλέξιμο συμβόλαιο του παρόχου, θα δει σχετικό κωδικό σφάλματος στο Μη.Δ.Α.Τε, ενώ η αίτηση εγγραφής θα ακυρωθεί και το φυσικό πρόσωπο θα ενημερωθεί σχετικά από την εφαρμογή.
Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι αποδεκτή η δήλωση αριθμού κινητού τηλεφώνου από πάροχο εξωτερικού.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала