Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υπουργείο Παιδείας: 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

© Φωτογραφία : MEGAΣχολείο
Σχολείο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.01.2022
«Με σχεδιασμό, ετοιμότητα, συνέργειες και αρωγό σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία μας συνεχίζουν το πολύτιμο εκπαιδευτικό τους έργο και συμβάλλουν τα μέγιστα και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Σε προσλήψεις 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών προχωρά η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό η Νίκη Κεραμέως.
Η υπουργός Παιδείας τονίζει πως σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και έτσι προχωρά στην πρόσληψη των εν λόγω εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.
Ξεπαρθενών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.01.2022
Ελλάδα
Οργισμένοι οι φύλακες Αρχαιοτήτων με το «Ξεπαρθενών»: Ας μην ξαναζήσουμε τέτοια ξεφτίλα και ντροπή
Από τις 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και οι 1.208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού.
«Με την ανάληψη των καθηκόντων τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στην απαιτητική συγκυρία της πανδημίας» πρόσθεσε η κα Κεραμέως.
Αναφερόμενη στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας σήμερα των σχολείων τηρήθηκε το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ από τα self test σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σε 24 ώρες, ανιχνεύθηκαν έγκαιρα σχεδόν 16.000 εν δυνάμει κρούσματα που απομονώθηκαν και απετράπη η διασπορά του ιού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала