Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πανεπιστήμια: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις για τους φοιτητές που νόσησαν από COVID-19

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC / Φοιτητές
Φοιτητές - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.01.2022
Η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 πραγματοποιείται με φυσική παρουσία.
Μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από Sars-Cov 2 οι φοιτητές σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όπως αναφέρουν οι οδηγίες σχετικά με τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η διενέργεια των εξετάσεων για την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία.
Φοιτητικές εκλογές - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.01.2022
Ελλάδα
Συρίγος: Μία εξεταστική στα Πανεπιστήμια – Δεύτερη ευκαιρία μόνο σε νοσήσαντες φοιτητές
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη από κορονοϊό, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης. Οι φοιτητές οφείλουν να καταγράψουν την απουσία τους λόγω νόσησης στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr).
Σημειώνεται ότι όλοι οι νοσήσαντες φοιτητές που θα υποβληθούν σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις πρέπει να το δηλώσουν άμεσα στην πλατφόρμα edupass, εάν δεν το έχουν ήδη κάνει κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία απουσίαζαν υποχρεωτικά, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος.
Σχολείο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.01.2022
Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας: 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, οι φοιτητές θα πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν κάποιο από τα παρακάτω έγγραφα:
πιστοποιητικού εμβολιασμού,
πιστοποιητικού νόσησης,
βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου,
εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.
Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.
Η υπευθυνότητα που έχει επιδείξει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας μέσω του μαζικού εμβολιασμού αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη ασπίδα μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала