Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Σολομός: Για ποιους η κατανάλωση του υγιεινού ψαριού μπορεί να είναι επικίνδυνη

© Φωτογραφία : Pixabayσολομός
σολομός  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.01.2022
Βρείτε μας
Η κατανάλωση του σολομού μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα με το συκώτι και τη χολή.
Το κόκκινο ψάρι, χάρη στην περιεκτικότητα των υγιών λιπαρών, βελτιώνει τον μεταβολισμό, ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων, δεν ισχύει αυτό όμως για όλους τους ανθρώπους, κάποιοι άνθρωποι είναι καλύτερα να μην το τρώνε, δήλωσε η διατροφολόγος Αλιόνα Στεπάνοβα στο Sputnik.
Σύμφωνα με την ίδια, το ψάρι πρέπει να εισάγεται με πολλή προσοχή στη διατροφή των ανθρώπων που υποφέρουν από τροφική δυσανεξία ή έχουν προβλήματα με το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη.
Έχει μεγάλη σημασία επίσης η σωστή επιλογή του σολομού. «Το ανοιχτό χρώμα του ψαριού μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν είναι φρέσκο. Το υπερβολικά λαμπερό χρώμα μπορεί να σημαίνει ότι ίσως η τροφή του περιείχε κάποια χρωστική ύλη. Για τη διατήρηση των θρεπτικών ουσιών, συνιστώ να μην τηγανίζετε το ψάρι, αλλά να το ψήνετε ή να το μαγειρεύετε στον ατμό. Το κόκκινο ψάρι είναι εξαιρετικό για βραδινό γεύμα επειδή περιέχει πρωτεΐνη που χωνεύεται εύκολα» επισήμανε η Στεπάνοβα.
Σολομός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.08.2021
Οι θαυματουργές τροφές για μακροζωία: Έρευνα αποκάλυψε ποια ουσία χαρίζει πέντε χρόνια επιπλέον
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, το κόκκινο ψάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, που βελτιώνει την όραση και περιέχει τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη αποτελεί τον πρόδρομο της μελατονίνης η οποία είναι πολύ σημαντική για ποιοτικό ύπνο.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала