Ποιο μείγμα ελαίων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής πίεσης

© Φωτογραφία : pixabayΠιεσόμετρο
Πιεσόμετρο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.01.2022
Θαυματουργές επιδράσεις στην υψηλή πίεση μπορεί να έχει μείγμα ελαίων, σύμφωνα με σχετική μελέτη.
Η υψηλή πίεση συγκαταλέγεται στους διαβόητους «σιωπηλούς δολοφόνους» επειδή αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης χωρίς να προκαλεί εμφανή προειδοποιητικά σημάδια.
Επομένως, είναι σημαντικό να μετράτε συχνά την αρτηριακή πίεση και όταν τα επίπεδα είναι πάνω από τον μέσο όρο, τότε ένα μείγμα ελαίων μπορεί να βοηθήσει.
Περιορίζεται ο θόρυβος και αυξάνονται οι πιθανότητες για έναν ποιοτικό ύπνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.01.2022
Το απότομο ξύπνημα το πρωί από το κρεβάτι μπορεί να είναι πιο επιζήμιο από ό,τι πιστεύαμε

Το σησαμέλαιο και το ρυζέλαιο βοηθούν στην υπέρταση

Σύμφωνα με σχετική μελέτη στο «Journal Of Clinical Lipidology», ο συνδυασμός του σησαμέλαιου και το ρυζέλαιο μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.
Ο Ντεβαράτζαν Σανκάρ, ερευνητής στο Τμήμα Καρδιαγγειακών Νόσων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τσικούσι της Φουκουόκα, ανέφερε: «Το ρυζέλαιο, όπως και το σησαμέλαιο, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών και φαίνεται να βελτιώνει το προφίλ χοληστερόλης του ασθενούς. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των υποκατάστατων για λιγότερο υγιεινά έλαια και λίπη στη διατροφή».
Η μελέτη που διεξήχθη στην Ινδία χώρισε ένα δείγμα 300 συμμετεχόντων με ήπια έως υψηλή αρτηριακή πίεση σε τρεις ξεχωριστές ομάδες.
Μια ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με ένα κοινό φάρμακο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, γνωστό ως αναστολέας διαύλων ασβεστίου.
Ακόμα, η δεύτερη ομάδα έλαβε ένα μείγμα ελαίων, το οποίο κατανάλωνε καθημερινά με τα γεύματά της.
Η τρίτη ομάδα έλαβε συνδυασμό των δύο προαναφερθέντων θεραπειών και τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η συστολική αρτηριακή πίεση έπεσε κατά μέσο όρο κατά 14% για όσους χρησιμοποιούσαν το μείγμα ελαίων και κατά 16% για εκείνους που έπαιρναν το φάρμακο.
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.01.2022
Καρκίνος: Ποια βότανα που χρησιμοποιούμε πολύ στην Ελλάδα ίσως είναι το κλειδί ενάντια στη νόσο
Επιπλέον, όσοι χρησιμοποίησαν και τις δύο θεραπείες συνδυαστικά, κατέγραψαν εκπληκτική πτώση κατά 36% στη συστολική τους πίεση. Στην πραγματικότητα, στην ίδια ομάδα παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης κατά 26%.
Ο Ντεβαράτζαν Σανκάρ πρόσθεσε: «Η επίδραση του σησαμέλαιου στην αρτηριακή πίεση μπορεί να οφείλεται στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και στην ένωση σουσαμιού και λιγνίνης που έχει».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала