Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Υπέρταση: Το ζεστό ρόφημα που είναι πραγματική ασπίδα για την πίεση και την καρδιά

CC0 / / Γυναίκα μιλάει στο κινητό
Γυναίκα μιλάει στο κινητό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.01.2022
Βρείτε μας
Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο «εγχειρίδιο» για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο, ορισμένες επιλογές του τρόπου ζωής, ωστόσο, μπορούν να συμβάλουν στη μακροζωία.
Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, καθώς οδηγούν στην απώλεια περισσότερων από 160.000 ζωών κάθε χρόνο, σύμφωνα με το British Heart Foundation.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση, είναι ένας από τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι υπάρχει ένα ρόφημα που μπορεί να προστατεύσει και από αυτά τα δύο προβλήματα υγείας, ενισχύοντας έτσι τη μακροζωία.
Από την υγιεινή διατροφή μέχρι την άσκηση, η φροντίδα του σώματος είναι ένας τρόπος για να μειώσουμε τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και της αρτηριακής πίεσης.
πράσινο τσάι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.12.2021
Κόσμος
Καρκίνος: Η θερμοκρασία στο τσάι που μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο
Ένα ρόφημα που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης και των δύο αυτών προβλημάτων, λοιπόν, είναι το μαύρο τσάι.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, το μαύρο τσάι είναι μια καλή επιλογή για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Συγκεκριμένα, η μελέτη αναφέρει ότι η τακτική κατανάλωση αυτού του ζεστού ροφήματος μπορεί να μειώσει «άμεσα» την υπέρταση.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έπιναν καθημερινά τρία φλιτζάνια μαύρο τσάι, ενώ τα βελτιωμένα αποτελέσματα στην αρτηριακή τους πίεση και τους καρδιακούς παλμούς παρέμειναν για τουλάχιστον έξι μήνες μετά το τέλος της μελέτης.
Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One, επιβεβαιώνει περαιτέρω αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά προειδοποιεί ότι η μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι μικρή.
«Αν και το αποτέλεσμα είναι μικρό, τέτοιες επιδράσεις θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για την καρδιαγγειακή υγεία σε επίπεδο πληθυσμού», προσθέτει η μελέτη.
Γυναίκα πίνει τσάι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.01.2022
Υπέρταση: Το ρόφημα που μειώνει τον κίνδυνο έως και 65%
Παρόμοια αποτελέσματα για τη σχέση ανάμεσα στον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και την κατανάλωση μαύρου τσαγιού ανέδειξε και άλλη έρευνα από το American Journal of Medicine, σύμφωνα με την οποία η τακτική κατανάλωση αυτού του ροφήματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση διαφόρων παραγόντων κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως η υψηλή χοληστερόλη, τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων και η παχυσαρκία.
Ακόμα μια μελέτη, αυτή τη φορά από το European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι όσοι έπιναν τρία φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα είχαν 11% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή νόσο.
Το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά -τα λεγόμενα φλαβονοειδή- που φέρουν ευεργετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προστατεύουν τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη και έχουν συνδεθεί με καλύτερη υγεία της καρδιάς.
Ο εγκέφαλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.01.2022
Άνοια: Η «μαγική» σκόνη που βοήθαει στη μνήμη, τον καρκίνο και την καρδιά
Η ποσότητα του τσαγιού που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες στις μελέτες διέφερε σημαντικά, αλλά στην πλειονότητά τους εξέτασαν υψηλές ποσότητες, γύρω στα τρία έως πέντε φλιτζάνια την ημέρα.
Τα στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, ενώ ενδιαφέρουν προκαλούν και οι έρευνες που δείχνουν ότι θα μπορούσε επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Σημειώνεται, πάντως, ότι ενδεχομένως αυτή η μείωση να είναι μικρή και ίσως χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала