Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Και οι γιατροί της γειτονιάς στη μάχη κατά της COVID - Πώς μπορούν να βοηθηθούν οι πολίτες

© AP Photo / Armando FrancaΓιατροί - κορονοϊός
Γιατροί - κορονοϊός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.01.2022
Βρείτε μας
Στη μάχη κατά της COVID-19 και οι γιατροί της γειτονιάς.
Για τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς στη «μάχη» κατά της πανδημίας ενημερώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19 που συγκρότησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.
Έτσι, από σήμερα, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά από γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά που είναι ενήμεροι για την αντιμετώπιση της COVID-19, με βάση τα επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, υπό την καθοδήγηση της Ομάδας Εργασίας του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και του ΕΟΔΥ.
Οι πολίτες έχουν πρόσβαση στους γιατρούς του Δικτύου μέσα της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (isathens.gr) όπου αναγράφονται τα στοιχεία των γιατρών που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στις διάφορες περιοχές της Αττικής.
Παράλληλα, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα isacovid.gr στην οποία παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής.
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα, πέραν της άυλης συνταγογράφησης, για video κλήση, καθώς και δυνατότητα ηλεκτρονικής καταβολής της ιατρικής αμοιβής.
Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή, στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την COVID-19, περισσότεροι από 135 γιατροί από Αθήνα και Πειραιά, με τις ειδικότητες του παθολόγου, πνευμονολόγου, γενικού ιατρού και παιδιάτρου, οι οποίοι αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.01.2022
Ελλάδα
Παίδων Πεντέλης: Απεργούν σήμερα οι γιατροί - Υπό παραίτηση η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, «οι ιατροί του Δικτύου θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμεση παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με βάση τεκμηριωμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης».
«Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο χρονικό διάστημα της νόσησης είναι καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών. Καλούμε όλους τους πολίτες όταν βγει θετικό το τεστ να επικοινωνήσουν άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό τους ή ελλείψει αυτού, με κάποιον από τους γιατρούς του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» τονίζει.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала