Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για άνω των 60: Ποιοι έχουν δικαίωμα εξαίρεσης - Μέχρι αύριο η προθεσμία

© Sputnik / Pavel Lisitsin / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΕμβολιασμός
Εμβολιασμός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.01.2022
Βρείτε μας
Οδηγίες για την απαλλαγή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, με την προθεσμία να λήγει αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.
Για τη διαδικασία αλλά και τους λόγους απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού.
Όπως αναφέρεται στη σχετική παρουσίαση, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την εξαίρεση κάποιου από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την οποία λήγει αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, από την εφαρμογή του υποχρεωτικού µέτρου του εµβολιασµού κατά της COVID-19 εξαιρούνται οι πολίτες που έχουν αποδεδειγµένα προβλήματα υγείας, τα οποία εµποδίζουν τη διενέργεια του εµβολίου. Αυτά είναι:
Σοβαρή αλλεργική αντίδραση
Διαγνωσµένη αλλεργία
Σύνδροµο θρόµβωσης µε θροµβοπενία
Ιστορικό θροµβοπενίας
Διάγνωση περικαρδίτιδας ή µυοκαρδίτιδας
Κορονοϊός στη Γερμανία - Βερολίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.12.2021
Ελλάδα
Τούντας: Πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Αρµόδιες για τη λήψη της απόφασης απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού είναι οι τριµελείς επιτροπές κάθε Υγειονοµικής Περιφέρειας, οι οποίες µπορούν να ζητούν και να
λαµβάνουν υπόψη τους τη γνώµη αρµόδιου κατά ειδικότητα ιατρού, εφόσον δεν µετέχει ήδη στη συγκρότηση της επιτροπής, ιατρός αντίστοιχης ειδικότητας.
Οι αιτήσεις εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού διαβιβάζονται αυθηµερόν αποκλειστικά µέσω του θεράποντος ιατρού σε ηλεκτρονική διεύθυνση που ανακοινώνεται στον ιστότοπο κάθε Υγειονοµικής Περιφέρειας.
Στην αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνονται τα πλήρη στοιχεία του αιτούντος καθώς και του θεράποντος ιατρού (όνοµα και επώνυµο, Α.Μ.Κ.Α, διεύθυνση email για την αποστολή της απόφασης, ηµεροµηνία της αίτησης απαλλαγής και ο λόγος εξαίρεσης.
Επίσης, θα πρέπει να επισυνάπτονται η ιατρική βεβαίωση απόδειξης του λόγου εξαίρεσης µε όλα τα αναγκαία στοιχεία, καθώς και κάθε άλλο κρίσιµο αποδεικτικό στοιχείο.

Προθεσμίες υποβολής

Η υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εµβολιασµό για ιατρικούς λόγους προς τις αρµόδιες υγειονοµικές επιτροπές θα γίνεται έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.
Εμβολιασμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.12.2021
Ελλάδα
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο παράγοντας που θα κρίνει την επέκτασή του - Το σενάριο για τέταρτη δόση
Οι αιτήσεις απαντώνται εντός αποκλειστικής προθεσµίας επτά ηµερών και η απόφαση κοινοποιείται µε ηλεκτρονικό τρόπο, στον αιτούντα και στον θεράποντα ιατρό.
Κατά το χρονικό διάστηµα από την κατάθεση της αίτησης µέχρι την έκδοση της απόφασης από την αρµόδια υγειονοµική επιτροπή, δεν επιβάλλονται κυρώσεις λόγω µη διενέργειάς του εµβολιασµού.
Στις 28 Ιανουαρίου θα πρέπει όσοι πολίτες λάβουν απορριπτική απόφαση να έχουν κάνει την πρώτη δόση ώστε να µην καταλογιστεί το πρόστιµο. Ο θεράπων ιατρός τηρεί σε ειδικό αρχείο τις απαντήσεις των αρµόδιων υγειονοµικών επιτροπών, στο οποίο έχει πρόσβαση και ο αιτών.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала