Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Διαβήτης: Το βότανο που μειώνει κατά 29% το σάκχαρο στο αίμα και «κόβει μαχαίρι» τις λιγούρες

CC0 / Pixabay / Διαβήτης
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.01.2022
Βρείτε μας
Ο διαβήτης είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη νόσος που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, χωρίς να παρουσιάζει εμφανή προειδοποιητικά σημάδια.
Ο διαβήτης είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη νόσος που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, χωρίς να παρουσιάζει εμφανή προειδοποιητικά σημάδια. Οι βασικοί κίνδυνοι της πάθησης προκύπτουν από την απορρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, η οποία βλάπτει τον οργανισμό. Ευτυχώς, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τη γλυκόζη στο αίμα και να αποτρέψουν την ασθένεια.
Η νόσος χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες, με τον διαβήτη τύπου 2 να επηρεάζει το 90% των πασχόντων. Η επικράτηση της νόσου αυξάνεται ταχύτερα απ' ό,τι ανέμεναν οι ειδικοί, καθώς τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί εκθετική αύξησή του.
Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα παρουσιάζει μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη ή παύει η παραγωγή της ορμόνης. Και στις δύο περιπτώσεις, το κύριο χαρακτηριστικό της πάθησης είναι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τον διαβήτη μπορούν γενικά να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες - αναστολείς απορρόφησης υδατανθράκων, ευαισθητοποιητές ινσουλίνης και υπογλυκαιμικοί παράγοντες.
Ανθρώπινος εγκέφαλος (καλλιτεχνική αναπαράσταση) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.01.2022
Διαβήτης: Οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο
Ο πρωταρχικός στόχος της θεραπείας είναι η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου σε ένα ασφαλές εύρος, και ορισμένα φυσικά συστατικά είναι σε θέση να προσφέρουν αυτά τα αποτελέσματα.
Το Gymnema Sylvestre, για παράδειγμα, είναι ένα ευαισθητοποιητικό στην ινσουλίνη φυτό που έχει μελετηθεί σε ασθενείς με διαβήτη. Πρόκειται για θάμνο που εντοπίζεται κυρίως στην Ινδία και χρησιμοποιείται στην τοπική ιατρική πρακτική εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το φάρμακο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της ελονοσίας και των δαγκωμάτων από φίδια, αλλά πρόσφατα αναγνωρίστηκε και για τις αντιδιαβητικές του ιδιότητες. Μελέτες δείχνουν ότι το Gymnema μειώνει την ποσότητα της ζάχαρης που απορροφάται στο έντερο, γεγονός που βοηθά στη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Έρευνα που επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς, μελέτησε τις επιδράσεις του εκχυλίσματος Gymnema σε δείγμα 22 ασθενών, παρουσιάζοντας θετικά αποτελέσματα.
Γιαούρτι με φράουλες και φρούτα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.01.2022
Διαβήτης τύπου 2: Το γαλακτοκομικό προϊόν που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχάρου
«Πέντε από τους 22 διαβητικούς ασθενείς μπόρεσαν να διακόψουν το συμβατικό τους φάρμακο και να διατηρήσουν την ομοιόσταση της γλυκόζης στο αίμα τους μόνο με GS4», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συγγραφείς.
Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που κατανάλωναν 400 mg εκχυλίσματος φύλλων Gymnema καθημερινά για 18 έως 20 μήνες, παρουσίασαν πτώση 29% στο σάκχαρο νηστείας. Επιπλέον, τα επίπεδα της A1C -αιμοσφαιρίνης που συνδέεται χημικά με τη ζάχαρη- μειώθηκαν σε 8,48% από το 11,9% στην αρχή της μελέτης.
Οι πιθανές εξηγήσεις για αυτές τις επιπτώσεις είναι ποικίλες, ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το φυτό περιέχει μια ένωση που ονομάζεται γυμνεμικό οξύ και καταστέλλει τη γεύση της ζάχαρης, στοιχείο που θεωρείται είναι χρήσιμο στη θεραπεία του διαβήτη επειδή εμποδίζει την επιθυμία για ζάχαρη. Αυτά τα αποτελέσματα, μάλιστα, ξεκινούν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και διαρκούν έως και μισή ώρα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала