Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καρκίνος: Το «πολύ σημαντικό» προειδοποιητικό σημάδι όταν «σκύβετε»

CC0 / / Καρκινικά κύτταρα
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.01.2022
Βρείτε μας
Τα συμπτώματα του καρκίνου συχνά δεν διακρίνονται από τις κοινές παθήσεις, επομένως είναι εύκολο να μην τα εντοπίσετε. Σύμφωνα με το Macmillan Cancer Support, ένα ενδεικτικό σημάδι καρκίνου μπορεί να εμφανιστεί όταν σκύβετε, αποτελώντας προάγγελο.
Υπάρχουν περισσότεροι από 200 διαφορετικοί τύποι καρκίνου και ο τύπος καρκίνου που έχετε καθορίζεται από το πού αναπτύχθηκαν αρχικά τα καρκινικά κύτταρα και πού έχουν εξαπλωθεί. Εάν τα καρκινικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται με ανώμαλο, ανεξέλεγκτο τρόπο στον εγκέφαλο, αυτό είναι γνωστό ως όγκος εγκεφάλου. Τα συμπτώματα ενός όγκου στον εγκέφαλο ποικίλλουν ανάλογα με το ακριβές τμήμα του εγκεφάλου που επηρεάζεται.

Καρκίνος του εγκεφάλου

«Τα πιο κοινά συμπτώματα αυτού είναι πονοκέφαλοι, αίσθημα αδιαθεσίας και έμετος», εξηγεί η ιστοσελίδα Macmillan Cancer Support.
Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση, «ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι χειρότερος το πρωί ή να επιδεινώνεται όταν βήχετε, φτερνίζεστε ή σκύβετε».
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πονοκεφάλους από καιρό εις καιρόν, συχνά λόγω άγχους ή έντασης.
Ωστόσο, «είναι πολύ σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν οι πονοκέφαλοι σας σας ξυπνήσουν τη νύχτα ή είναι χειρότεροι το πρωί», προειδοποιεί η Macmillan Cancer Support.
Μπορεί να μην έχετε όγκο στον εγκέφαλο, αλλά αυτοί οι τύποι συμπτωμάτων θα πρέπει να ελέγχονται.
«Εάν ο γενικός ιατρός δεν μπορεί να εντοπίσει μια πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων σας, μπορεί να σάς παραπέμψει σε έναν νευρολόγο που ειδικεύεται στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα για περαιτέρω αξιολόγηση και εξετάσεις, όπως εγκεφαλογράφημα», εξηγεί το NHS.
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.01.2022
Καρκίνος: Οι κρίσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου

Κινδυνεύω;

Η αιτία των περισσότερων όγκων του εγκεφάλου είναι άγνωστη, αλλά υπάρχουν αρκετοί παράγοντες κινδύνου που μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε όγκο στον εγκέφαλο. Βέβαια, το να έχετε έναν παράγοντα κινδύνου δεν σημαίνει ότι θα πάθετε καρκίνο.
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως η ηλικία, η γενετική, ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.
Σύμφωνα με την Cancer Research UK, οι όγκοι του εγκεφάλου μπορούν να ξεκινήσουν σε οποιαδήποτε ηλικία.
Καθώς μεγαλώνουμε, ο κίνδυνος εμφάνισης των περισσότερων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων των όγκων του εγκεφάλου, αυξάνεται.
«Ο κίνδυνος όγκων στον εγκέφαλο είναι μεγαλύτερος σε άτομα ηλικίας μεταξύ 85 και 89 ετών», προειδοποιεί η φιλανθρωπική οργάνωση.
Ένας παράγοντας κινδύνου που μπορείτε να τροποποιήσετε είναι το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία.
«Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου ενός τύπου όγκου στον εγκέφαλο που ονομάζεται μηνιγγίωμα», προειδοποιεί η Cancer Research UK.
Περίπου δύο στους 100 όγκους εγκεφάλου που διαγιγνώσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο προκαλούνται από το υπερβολικό βάρος ή την παχυσαρκία.
Τα άτομα με ορισμένες κληρονομικές παθήσεις που προάγουν το σχηματισμό όγκων, συμπεριλαμβανομένης της νευροϊνωμάτωσης και της κονδυλώδους σκλήρυνσης, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.
Τέτοιες καταστάσεις προκαλούν περίπου το 5% των γλοιωμάτων.
Το γλοίωμα, είναι ένας κοινός τύπος όγκου που προέρχεται από τον εγκέφαλο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала