Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Οι «διαφορετικές» τροφές που κάνουν «τούρμπο» το ανοσοποιητικό σύστημα

CC0 / / Μπρόκολο
Μπρόκολο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.01.2022
Βρείτε μας
Η κατανάλωση αυτών των υπερτροφών βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και επιταχύνει τις διαδικασίες του οργανισμού για την ανάκαμψη σε περίπτωση ασθένειας ή λοίμωξης.
Εσπεριδοειδή. Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, οι κλημεντίνες και τα μανταρίνια είναι πολύ νόστιμα φρούτα που υποστηρίζουν αποτελεσματικά τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.
Μπρόκολο. Αυτό το πράσινο λαχανικό ονομάζεται υπερτροφή χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνες A, C, E, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι σημαντικό να μην παραβράζετε το μπρόκολο ενώ καλό είναι να το μαγειρεύετε στον ατμό ή ακόμα και να το καταναλώνετε ωμό, αφού το έχετε πλύνει καλά.
Σκόρδο. Περιέχει πολλές θειούχες ενώσεις συμπεριλαμβανομένης της χημικής ουσίας αλλικίνης που του δίνει τη χαρακτηριστική και έντονη μυρωδιά. Η κατανάλωση του σκόρδου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες κρυολογήματος και να ανακουφίσει από τα συμπτώματα. Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της λοίμωξης μειώνεται η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης, οπότε η χρήση δυνατών αρωμάτων όπως του σκόρδου και διάφορων μπαχαρικών μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση, να βελτιώσει τη διάθεση και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της απώλειας όρεξης.
Σκόρδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν τρώμε σκόρδο κάθε μέρα
Τζίντζερ. Χάρη στο ενεργό συστατικό, τη τζιντζερόλη η πιπερόριζα παρέχει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Το τσάι με τζίντζερ είναι εξαιρετικά θεραπευτικό κατά του πονόλαιμου. Το τζίντζερ θεωρείται επίσης φυσικό φάρμακο κατά της ναυτίας.
Κοτόπουλο. Ένα πιάτο με κοτόσουπα προσφέρεται συνήθως σε ανθρώπους που δεν αισθάνονται καλά. Το κοτόπουλο αποτελεί μια πηγή βιταμίνης Β6 που έχει μεγάλη σημασία στη δημιουργία νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων και ταυτόχρονα είναι μια αντιφλεγμονώδης πηγή πρωτεΐνης που βοηθά τον οργανισμό να αναρρώσει γρηγορότερα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала