Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπόρελ και Μπλίνκεν συντονίζουν τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την ασφάλεια της Ευρώπης

© AP Photo / Virginia MayoΣυνάντηση Μπλίνκεν - Μπορέλ στις Βρυξέλλες
Συνάντηση Μπλίνκεν - Μπορέλ στις Βρυξέλλες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.01.2022
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, εξέτασαν τηλεφωνικά τον συντονισμό στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την ασφάλεια της Ευρώπης, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.
«Ο στενός συντονισμός μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία συνεχίζεται στο υψηλότερο επίπεδο», αναφέρει το σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας.
Οι ανώτεροι διπλωμάτες διαβεβαίωσαν ότι οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον «σκοπεύουν να συνεχίσουν τις εντατικές διαβουλεύσεις για αυτά και άλλα θέματα, παρουσιάζοντας ένα ισχυρό, σαφές και ενιαίο διατλαντικό μέτωπο». Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για διάλογο με τη Ρωσία , αλλά «όχι εις βάρος της ελευθερίας, της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας των μελών της διατλαντικής κοινότητας και των εταίρων της».
Ζοζέπ Μπορέλ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.01.2022
Κόσμος
Μπορέλ: Η Ρωσία επιχείρησε να παρακάμψει την Ε.Ε. στις συνομιλίες για την ασφάλεια με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Στις 12 Ιανουαρίου, οι Βρυξέλλες φιλοξένησαν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ για να συζητηθούν οι εγγυήσεις ασφάλειας στην Ευρώπη που πρότεινε η Μόσχα.
Το θέμα είχε ήδη συζητηθεί στις 9 και 10 Ιανουαρίου στη Γενεύη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και την περασμένη Πέμπτη 13/1 συζητήθηκε και στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στη Βιέννη.
Στα τέλη του 2021, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε τις προτάσεις του για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ευρώπη , στις οποίες ζητείται από τις χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας να δεσμευτούν για τον περιορισμό της επέκτασης του μπλοκ και τον αποκλεισμό της ένταξης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δημοκρατιών, ιδιαίτερα της Ουκρανίας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала