Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Θεσσαλονίκη: Έρευνες όλο το 24ωρο για τον μυστηριώδη ήχο – Τα πρώτα δεδομένα από την ΕΥΑΘ

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOCΕργασίες αποκατάστασης βλάβης κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, από την ΕΥΑΘ στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2018. Η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που παραμένουν χωρίς νερό τις τελευταίες δύο ημέρες.
Εργασίες αποκατάστασης βλάβης  κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, από την ΕΥΑΘ στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2018. Η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που παραμένουν χωρίς νερό τις τελευταίες δύο ημέρες. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.01.2022
Τεχνίτες και επιστημονικό προσωπικό της ΕΥΑΘ από την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ψάχνουν -κυρίως τις νυχτερινές ώρες- σπιθαμή προς σπιθαμή το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στα Μετέωρα Πολίχνης προκειμένου να ανακαλύψουν την πηγή που προκαλεί κάθε βράδυ τον παράξενο ήχο.
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τον περίεργο θόρυβο που ακούγεται κάθε βράδυ και ξενυχτά τους κατοίκους στα Μετέωρα Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά.
Ο ήχος που διαπερνά το έδαφος και ακούγεται μέσα στα σπίτια είναι ιδιαίτερα έντονος αργά τη νύχτα με το… επίκεντρο του να εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.
Πολλοί κάτοικοι τις νύχτες ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα κόβουν βόλτες στην περιοχή προσπαθώντας να προσδιορίσουν από πού μπορεί να προέρχεται ο θόρυβος, ενώ δηλώνουν ότι είναι φοβισμένοι από το φαινόμενο.
Η πρώτη σκέψη που διατυπώθηκε από κατοίκους είναι ότι μπορεί ο ήχος να οφείλεται στο αντλιοστάσιο της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) η οποία τις τελευταίες μέρες και νύχτες ερευνά επιτόπου με συνεργεία όλη την περιοχή, ενώ έχει επιστρατεύσει όλους τους επιστήμονές της για επιτόπια καταγραφή και ανάλυση του ακουστικού φαινομένου προκειμένου να βρεθεί η αιτία που το γεννά.

«Η δεξαμενή νερού δουλεύει με βαρύτητα - Το αντλιοστάσιο είναι μακριά»

«Από την περασμένη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου το ψάχνουμε, δεν έχουμε σταματήσει όλες αυτές τις ημέρες και έχουμε στείλει συνεργεία σε διαφορετικές ώρες του 24ωρου. Και σήμερα το βράδυ θα είναι κλιμάκιο με τεχνίτες, αλλά και επιστήμονες. Έχουμε μέρες που το ψάχνουμε» δήλωσαν στο Sputnik εκπρόσωποι της εταιρείας.
Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ έχουν αναζητήσει την πηγή του παράξενου ήχου στη δεξαμενή που βρίσκεται κοντά στο σημείο απ' όπου φαίνεται ότι ακούγεται έντονα, αποκλείοντας όμως να προέρχεται απ' αυτή. «Δεν έχει μηχανισμό που θα δικαιολογούσε τέτοιο ήχο, καθώς οι αγωγοί κινούνται με βαρύτητα» εξηγούσαν.
Από την άλλη, το αντλιοστάσιο που ωθεί το νερό προς τη δεξαμενή είναι -όπως λένε από την ΕΥΑΘ- «1,5 χιλιόμετρο μακριά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου όμως δεν ακούγεται τίποτα».
Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.01.2022
Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Αγωνία των κατοίκων για τον παράξενο ήχο – «Είναι τρομακτικό, δονείται όλη η γη»
Τα στελέχη και τα συνεργεία της ΕΥΑΘ χαρακτηρίζουν «πρωτόφαντο» το φαινόμενο, με τον ήχο να ακούγεται δυνατά και εργάζονται ακατάπαυστα για να εντοπιστεί η αιτία που προκαλεί τον παράξενο ήχο.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο ήχος ακούγεται αργά τη νύχτα και δεν έχει συγκεκριμένη χρονική περιοδικότητα, αφού μπορεί να ακουστεί μετά από ένα λεπτό ή μετά από 3-4 λεπτά ίσως και παραπάνω.
Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ εκτός από το σύστημα ύδρευσης ελέγχουν και το σύστημα της αποχέτευσης το οποίο επίσης -όπως λένε- δουλεύει με βαρύτητα κι όχι με κάποιο μηχανισμό.
«Εάν τελικά ο ήχος που ακούγεται είναι από το δίκτυό μας, θα το βρούμε και θα το λύσουμε. Έχουμε φτάσει να λέμε "μακάρι να είναι δική μας αρμοδιότητα ο ήχος για να το βρούμε, να το λύσουμε και για να ησυχάσουν οι άνθρωποι"» κατέληξαν.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала