Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ζώδια: Σάλος στο Twitter από το ότι άλλαξαν και είναι πια 13 - Τι απαντούν NASA και Άση Μπήλιου

© Φωτογραφία : PixabayΖώδια
Ζώδια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.01.2022
H θεωρία του Οφιούχου και η υποτιθέμενη αλλαγή των ζωδίων από 12 σε 13 επανήλθε στο προσκήνιο, προκαλώντας αναστάτωση στο Twitter, με τη NASA και την Άση Μπήλιου να έχουν τοποθετηθεί επί του ζητήματος.
Αναστάτωση από το πουθενά έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter λόγω της υποτιθέμενης αλλαγής του αστρολογικού σκηνικού και πως πλέον τα ζώδια είναι 13 και όχι 12, αλλά τόσο η NASA όσο και η Άση Μπήλιου διαψεύδουν κάτι τέτοιο.
Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες του Twitter παραξενεύτηκαν από την προσθήκη του Οφιούχου μεταξύ 29ης Νοεμβρίου και 17ης Δεκεμβρίου στον κύκλο των 12 ζωδίων, σύμφωνα με μια αστρολογική θεωρία που υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Διαβάστε μερικά από τα σχόλια στο Twitter

Η απάντηση της NASA και της Άσης Μπήλιου

Πάντως, για το εν λόγω θέμα έχει τοποθετηθεί η NASA ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016, διαψεύδοντας την αλλαγή των ζωδίων.
Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της NASA στο Tumblr, τα ζώδια είναι απλώς αστερισμοί που ευθυγραμμίζονται με τη Γη και τον Ήλιο, καθώς ο πλανήτης διαγράφει την τροχιά του.
Έτσι, λοιπόν, η Γη πραγματικά περνά μέσα από 13 ζώδια, συμπεριλαμβανομένου και του Οφιούχου, αλλά οι Βαβυλώνιοι που δημιούργησαν την Αστρολογία πριν από περίπου 3.000 χρόνια, αποφάσισαν να αποκλείσουν το 13ο ζώδιο και να περιλάβουν μόνο 12 βάσει του ημερολογίου τους.
Καλλιτεχνική αναπαράσταση του εξωπλανήτη TOI 2257 b  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.01.2022
Παράξενη «υπερ-Γη» βρέθηκε γύρω από Κόκκινο Νάνο: Πιθανόν να έχει νερό σε υγρή μορφή
Ως εκ τούτου, ένας μήνας που έχει περίπου 30 ημέρες βάσει του σημερινού Γρηγοριανού Ημερολογίου, αντιστοιχεί σ' ένα ζώδιο με τον αστρολογικό κύκλο να αρχίζει από τον Κριό και να ολοκληρώνεται στους Ιχθείς.
Η ΝASA, με άλλα λόγια, έχει επισημάνει το εξής: «Η γραμμή από τη Γη μέσω του Ήλιου δείχνει στην Παρθένο για 45 ημέρες, αλλά δείχνει στον Σκορπιό μόνο για 7 ημέρες. Για να κάνουν μια τακτοποιημένη αντιστοιχία με το δωδεκάμηνο ημερολόγιό τους, οι Βαβυλώνιοι αγνόησαν το γεγονός ότι ο πλανήτης κινείται στην πραγματικότητα μέσω 13 αστερισμών, όχι 12. Στη συνέχεια, ανέθεσαν σε καθέναν από αυτούς τους 12 αστερισμούς ίσο χρονικό διάστημα».
Επίσης, η Άση Μπήλιου διέψευσε, την Κυριακή (16/01), την τροποποίηση του υφιστάμενου ζωδιακού χάρτη.
Αναλυτικά, η αστρολόγος έγραψε σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter: «Τα τελευταία 20 χρόνια, έχω βαρεθεί κάθε λίγο και λιγάκι την ίδια ιστορία. Άλλαξαν τα ζώδια και πήγαν πίσω τα ζώδια και προστέθηκε ένα ζώδιο και η NASA αυτό και ένας αστρονόμος εκείνο και ένας άλλος το άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι συγχέουν τα ζώδια με τους αστερισμούς. Κάποτε, χιλιάδες χρόνια πριν, συνέπιπταν. Με τη μετάπτωση των ισημεριών δεν συμπίπτουν και η απόκλιση πια έχει φτάσει σχεδόν σε ένα ζώδιο να είναι κοντά στις 23 μοίρες. Το θέμα αυτό είναι γνωστό από την εποχή του Πτολεμαίου, τότε που αστρονομία και αστρολογία ήταν ένα».
Στη συνέχεια, η ίδια επεσήμανε: «Ο Πτολεμαίος, λοιπόν, ήξερε ότι τα σημεία των ισημεριών σιγά-σιγά με έναν ρυθμό της τάξης της μιας μοίρας ανά 72 χρόνια διαφοροποιούνται από τους αστερισμούς. Παρ' όλα αυτά, στην Τετράβιβλο ξεκαθάρισε ότι τα ζώδια και οι αστερισμοί δεν είναι σχετικά. Οι αστερισμοί, όπως είναι ο Οφιούχος, δεν είναι μέρος των ζωδίων. Και επειδή δεν θέλω να σας κουράσω με τεχνικές λεπτομέρειες, θα γράψω ένα επεξηγηματικό άρθρο και θα το ποστάρω και εδώ. Αυτό που λένε ότι άλλαξε τώρα, οι αστρολόγοι γνωρίζουν ότι έχει αλλάξει δύο χιλιάδες χρόνια πριν».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала