Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Η 18η Ιανουαρίου 2022 είναι η 18η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αθανασίου και Κυρίλλου πατριαρχών Αλεξανδρείας.
Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, που είναι η 18η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αθανασίου και Κυρίλλου πατριαρχών Αλεξανδρείας.
Επίσης, τιμάται η μνήμη των Οσίου Αθανασίου του δια Χριστόν σαλού, του Οσίου Αθανασίου εκ Ρωσίας, της Μάρτυρος Θεοδούλης και των συν αυτή: Ελλαδίου του Κομενταρησίου, Θεοδούλου, Βοηθού, Ευαγρίου, Μακαρίου.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη της Αγίας μάρτυρος Ξένης, των Οσίων Σιλβάνου, Εφραιμίου επισκόπου Μηλασσών και Μαρκιανού του από Κύπρου, του Ιωακείμ εκ Βουλγαρίας, των Εφραίμ και Αλεξίου των εκ Γεωργίας και του Μαξίμου επισκόπου Ουγγροβλαχίας.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, τη 18η Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Αθανάσιος, Θανάσης, Νάσος, Σάκης, Θάνος, Θανάσος, Θανασάκης, Σούλης, Αθανασία, Νάσια, Νάνσυ, Θανασία, Θανασούλα, Σούλα, Νάσα, Σούλη.
Θεόδουλος, Θεοδούλιος, Θεοδούλης, Θεοδουλία, Θεοδούλα, Θεόδουλη.
Κύριλλος, Κυριλλία, Κυρίλλα, Κυρίλλη.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала