Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ισραήλ: Η τέταρτη δόση με εμβόλια Pfizer «δεν είναι αρκετά καλή» για τη μετάλλαξη Όμικρον – Έρευνα

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΕμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Αν και το Ισραήλ έχει προχωρήσει στην τέταρτη δόση κατά της νόσου COVID-19, μια σχετική επιστημονική μελέτη που έγινε γνωστή τη Δευτέρα (17/01), δείχνει ότι ο εμβολιασμός με ακόμα μια για τη μετάλλαξη Όμικρον που έγινε με σκευάσματα της Pfizer, «δεν είναι αρκετά καλός» σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια.
Μια τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, που έγινε με σκευάσματα της Pfizer, έδειξε φθίνουσα αποτελεσματικότητα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (17/01), σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στο Ισραήλ και η επικεφαλής ερευνήτρια δήλωσε ότι ο εμβολιασμός για το πιο πρόσφατο στέλεχος απλώς «δεν είναι αρκετά καλός».
Πάντως, σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 154 μέλη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Ιατρικό Κέντρο Σεμπά, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ, διαπιστώθηκε ότι η τέταρτη δόση προσέφερε μόνο οριακή προστασία έναντι του στελέχους Όμικρον σε σύγκριση με προηγούμενες μεταλλάξεις.
Ένεση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Κόσμος
Βραζιλία: Παιδιά εμβολιάστηκαν για τον κορονοϊό, κατά λάθος με δόσεις ενηλίκων
Η Γκίλι Ρεγκέβ-Γιοτσάι, επικεφαλής ερευνήτρια της συγκεκριμένης μελέτης, τόνισε σε δηλώσεις που επικαλείται σχετική δημοσίευση των «Times Of Israel»: «Βλέπουμε αύξηση των αντισωμάτων, μεγαλύτερη από ό,τι μετά την τρίτη δόση. Ωστόσο, βλέπουμε και πολλούς μολυσμένους με τη μετάλλαξη Όμικρον που έχουν κάνει την τέταρτη δόση. [...] Το εμβόλιο είναι εξαιρετικό κατά των μεταλλάξεων Άλφα και Δέλτα, αλλά για την Όμικρον δεν είναι αρκετά καλό».
Παρά τα νέα ευρήματα, οι Ισραηλινοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη προχωρήσει με την τέταρτη δόση στους ηλικιωμένους, στους ανοσοκατεσταλμένους και στους ιατρούς, με περίπου 500.000 άτομα να λαμβάνουν από την Κυριακή (16/01) ακόμα μια ενισχυτική δόση, επιπλέον του αρχικού σχήματος των δύο δόσεων.
Αν και η μελέτη βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και το Ιατρικό Κέντρο Σεμπά δεν προσέφερε συγκεκριμένα στοιχεία, η Γκίλι Ρεγκέβ-Γιοτσάι είπε ότι δημοσιοποίησε τα προκαταρκτικά συμπεράσματά της, καθώς οι ενισχυτικές δόσεις είναι θέμα «υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος».
Επίσης, η ίδια σημείωσε ότι η χορήγηση τέταρτης δόσης σε πολίτες υψηλού κινδύνου εξακολουθεί να είναι «πιθανώς» η καλύτερη προσέγγιση, αλλά πρότεινε ότι η επιπλέον ενισχυτική δόση θα πρέπει να περιοριστεί σε μια ακόμα μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, τουλάχιστον σε σχέση με αυτή των άνω των 60 ετών.
Δανία εν μέσω COVID - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.01.2022
Κόσμος
Δανία: Χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα – Θα διαθέσει τέταρτη δόση σε ευάλωτες ομάδες πολιτών
Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), έχουν προειδοποιήσει κατά της υπερβολικής χρήσης ενισχυτικών δόσεων, αν και για διαφορετικούς λόγους.
Από την πλευρά του, ο ΠΟΥ ζήτησε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή των δόσεων των εμβολίων σε όλο τον κόσμο, παρατηρώντας ότι ορισμένα έθνη προχωρούν με την τρίτη και την τέταρτη δόση σε αντίθεση με φτωχότερες χώρες που ακόμα βρίσκονται στην πρώτη.
Ο EMA, εντωμεταξύ, επεσήμανε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των αναμνηστικών δόσεων κατά την περασμένη εβδομάδα, προειδοποιώντας ότι οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «προβλήματα με την ανοσολογική απόκριση».
Το Ισραήλ ήταν το πρώτο που προχώρησε σε τέταρτη δόση εμβολίου, καθώς σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις λοιμώξεις από τη νόσο COVID-19, που συνδέονται με το στέλεχος Όμικρον.
Το εμβόλιο της AstraZeneca - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.01.2022
Κόσμος
Νέα παρενέργεια αναγνωρίστηκε από τον EMA για τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson & Johnson
Επίσης, οι θάνατοι και οι νοσηλείες στο Ισραήλ έχουν αυξηθεί ελαφρά κατά τους τελευταίους μήνες παρότι τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το στέλεχος Όμικρον προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα από προηγούμενες μεταλλάξεις.
Παρά τους ενδοιασμούς των παγκόσμιων υγειονομικών φορέων, η Χιλή, η Δανία και η Ουγγαρία ακολούθησαν το παράδειγμα του Ισραήλ για τη χορήγηση τέταρτης δόσης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала