Μέλι: Ο άγνωστος «θησαυρός» που κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας

CC0 / / Μέλι
Μέλι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Το μέλι δεν είναι λιχουδιά αλλά φάρμακο, επομένως η δοσολογία του είναι πολύ σημαντική.
Το μέλι έχει μια σειρά από χρήσιμες ευεργετικές ιδιότητες, αλλά η κατανάλωσή του πρέπει να είναι αυστηρά περιορισμένη, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sputnik η διατροφολόγος Κατερίνα Μάρκοβα.
Πρώτα απ' όλα, πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέλι δεν είναι λιχουδιά, αλλά φάρμακο. Η βάση των υδατανθράκων στο μέλι είναι η γλυκόζη και η φρουκτόζη, που αποτελούν το 90% όλων των σακχάρων του προϊόντος.
Γι' αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τη δοσολογία, που αναλογεί σε ένα γραμμάριο ανά κιλό ανθρώπινου βάρους την ημέρα, υπογράμμισε η διατροφολόγος.
Σύμφωνα με την ίδια, το μέλι έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, ανοσοτροποποιητικές, αντιτοξικές και τονωτικές ιδιότητες.
Στη Ρωσία, το μέλι των βόρειων μελισσών θεωρείται ως το καλύτερο βιολογικό προϊόν, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς του σε εξαιρετικά ενεργά ένζυμα.
Μέλι και ζάχαρη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.10.2021
Μέλι ή ζάχαρη: Τα οφέλη και η αλήθεια για το ποιο είναι το πιο υγιεινό
Τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το μέλι είναι οργανικής προέλευσης και άρα απορροφούνται πλήρως από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Όταν επιλέγουμε μέλι, πρέπει να προτιμήσουμε μόνο ένα πιστοποιημένο προϊόν, τόνισε η διατροφολόγος.
Η Κατερίνα Μάρκοβα επισήμανε ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη και οι αντενδείξεις από τη χρήση του μελιού, λέγοντας ότι πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωσή του όσοι εμφανίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη ή έχουν ατομική δυσανεξία.
Επίσης, δεν συνιστάται η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι, κατέληξε η διατροφολόγος Κατερίνα Μάρκοβα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала