https://sputniknews.gr/20220118/meli-o-agnostos-thisayros-poy-kryvetai-sto-ntoylapi-tis-koyzinas-22470264.html
Μέλι: Ο άγνωστος «θησαυρός» που κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας
Μέλι: Ο άγνωστος «θησαυρός» που κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας
Το μέλι δεν είναι λιχουδιά αλλά φάρμακο, επομένως η δοσολογία του είναι πολύ σημαντική. 18.01.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-01-18T01:06+0200
2022-01-18T01:06+0200
2022-01-18T08:20+0200
διατροφή
υγεία
μέλι
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e4/08/13/8056113_0:0:1280:721_1920x0_80_0_0_cc4d36e98fa3b369b6fd7a036e10a893.jpg
Το μέλι έχει μια σειρά από χρήσιμες ευεργετικές ιδιότητες, αλλά η κατανάλωσή του πρέπει να είναι αυστηρά περιορισμένη, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sputnik η διατροφολόγος Κατερίνα Μάρκοβα. Πρώτα απ' όλα, πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέλι δεν είναι λιχουδιά, αλλά φάρμακο. Η βάση των υδατανθράκων στο μέλι είναι η γλυκόζη και η φρουκτόζη, που αποτελούν το 90% όλων των σακχάρων του προϊόντος. Γι' αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τη δοσολογία, που αναλογεί σε ένα γραμμάριο ανά κιλό ανθρώπινου βάρους την ημέρα, υπογράμμισε η διατροφολόγος. Σύμφωνα με την ίδια, το μέλι έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, ανοσοτροποποιητικές, αντιτοξικές και τονωτικές ιδιότητες. Στη Ρωσία, το μέλι των βόρειων μελισσών θεωρείται ως το καλύτερο βιολογικό προϊόν, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς του σε εξαιρετικά ενεργά ένζυμα. Τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το μέλι είναι οργανικής προέλευσης και άρα απορροφούνται πλήρως από τον ανθρώπινο οργανισμό. Όταν επιλέγουμε μέλι, πρέπει να προτιμήσουμε μόνο ένα πιστοποιημένο προϊόν, τόνισε η διατροφολόγος. Η Κατερίνα Μάρκοβα επισήμανε ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη και οι αντενδείξεις από τη χρήση του μελιού, λέγοντας ότι πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωσή του όσοι εμφανίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη ή έχουν ατομική δυσανεξία. Επίσης, δεν συνιστάται η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι, κατέληξε η διατροφολόγος Κατερίνα Μάρκοβα.
https://sputniknews.gr/20211012/meli-i-zahari-ta-ofeli-kai-i-alitheia-gia-to-poio-einai-to-pio-ygieino--18821635.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e4/08/13/8056113_143:0:1280:853_1920x0_80_0_0_b4bab638291ab8e146ea321ea3b04e54.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
διατροφή, υγεία, μέλι
Μέλι: Ο άγνωστος «θησαυρός» που κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας
01:06 18.01.2022 (Ανανεώθηκε: 08:20 18.01.2022) Το μέλι δεν είναι λιχουδιά αλλά φάρμακο, επομένως η δοσολογία του είναι πολύ σημαντική.
Το μέλι έχει μια σειρά από χρήσιμες ευεργετικές ιδιότητες, αλλά η κατανάλωσή του πρέπει να είναι αυστηρά περιορισμένη, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sputnik η διατροφολόγος Κατερίνα Μάρκοβα.
Πρώτα απ' όλα, πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέλι δεν είναι λιχουδιά, αλλά φάρμακο. Η βάση των υδατανθράκων στο μέλι είναι η γλυκόζη και η φρουκτόζη, που αποτελούν το 90% όλων των σακχάρων του προϊόντος.
Γι' αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τη δοσολογία, που αναλογεί σε ένα γραμμάριο ανά κιλό ανθρώπινου βάρους την ημέρα, υπογράμμισε η διατροφολόγος.
Σύμφωνα με την ίδια, το μέλι έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, ανοσοτροποποιητικές, αντιτοξικές και τονωτικές ιδιότητες.
Στη Ρωσία, το μέλι των βόρειων μελισσών θεωρείται ως το καλύτερο βιολογικό προϊόν, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς του σε εξαιρετικά ενεργά ένζυμα.
Τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το μέλι είναι οργανικής προέλευσης και άρα απορροφούνται πλήρως από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Όταν επιλέγουμε μέλι, πρέπει να προτιμήσουμε μόνο ένα πιστοποιημένο προϊόν, τόνισε η διατροφολόγος.
Η Κατερίνα Μάρκοβα επισήμανε ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη και οι αντενδείξεις από τη χρήση του μελιού, λέγοντας ότι πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωσή του όσοι εμφανίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη ή έχουν ατομική δυσανεξία.
Επίσης, δεν συνιστάται η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι, κατέληξε η διατροφολόγος Κατερίνα Μάρκοβα.