Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πώς λύθηκε το μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Γιατί ακουγόταν ο περίεργος ήχος – «Συνεχίζονται οι έρευνες»

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOCΕργασίες αποκατάστασης βλάβης κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, από την ΕΥΑΘ στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2018. Η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που παραμένουν χωρίς νερό τις τελευταίες δύο ημέρες.
Εργασίες αποκατάστασης βλάβης  κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, από την ΕΥΑΘ στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2018. Η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που παραμένουν χωρίς νερό τις τελευταίες δύο ημέρες. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Η δεξαμενή της Πολίχνης που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σημείο των Μετεώρων που ακούγεται ο απόκοσμος ήχος, θεωρούν τα συνεργεία της ΕΥΑΘ μετά τις ολονύκτιες έρευνες ότι προκαλεί συντονισμό σωληνώσεων που μεταφέρουν το θόρυβο, ο οποίος έχει φοβίσει τους κατοίκους της περιοχής.
Η δεξαμενή νερού της Πολίχνης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΥΑΘ η γενεσιουργός αιτία του απόκοσμου θορύβου στη γειτονιά των Μετεώρων.
Όπως είπε εκπρόσωπος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Sputnik, χτες αργά το βράδυ τεχνίτες της εταιρείας μαζί με επιστήμονες άνοιξαν τις έρευνες σε μια ακτίνα που έφτασε και τα πέντε χιλιόμετρα προκειμένου να εντοπίσουν την αιτία που προκαλεί το θόρυβο, καθώς εδώ και εβδομάδες κρατάει ξύπνιους τους κατοίκους των Μετεώρων Πολίχνης.
Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη 11 Δεκεμβρίου 2021. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.01.2022
Ελλάδα
Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: «Απόκοσμος» ήχος αναστατώνει τους κατοίκους και κανείς δεν ξέρει τι είναι
«Νομίζουμε ότι το βρήκαμε. Τα συνεργεία σκέφτηκαν με βάση το απίθανο και πήγαν σε μια ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο που ακούγεται έντονα ο θόρυβος (σ.σ. Ακροπόλεως και Κηφισιάς στα Μετέωρα). Τελικά, διαπίστωσαν μετά από δοκιμές σε μια δεξαμενή στην Πολίχνη δηλαδή άνοιγμα και κλείσιμο της εγκατάστασης που δεν έχει μηχανολογικό εξοπλισμό και βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σημείο, ότι σταμάτησε ο θόρυβος» ανέφερε προσθέτοντας ότι οι ειδικοί της ΕΥΑΘ «πιθανολογούν ότι πρόκειται για κάποιο φαινόμενο συντονισμού (σ.σ. σωλήνων) και μεταφέρεται ο ήχος μέσα από τις σωληνώσεις που είναι μεγάλες ή και από το ανάγλυφο του υπεδάφους των Μετεώρων».

«Θα συνεχίσουμε την έρευνα»

Η ΕΥΑΘ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, ούτε θέμα παλαιότητας των εγκαταστάσεων της, ενώ στη δεξαμενή της Πολίχνης δεν ακούγεται κανένας ήχος. Παράλληλα, το συγκεκριμένο σημείο το είχαν επισκεφτεί και την περασμένη Παρασκευή που είχαν αρχίσει την αναζήτησή του προβλήματος.
«Ψάχναμε πλέον το απίθανο σενάριο με βάση το είδος του ήχου. Τελικά, με το κλείσιμο και άνοιγμα της δεξαμενής σταμάτησε ο συντονισμός και ο ήχος στα Μετέωρα, όπως το διαβεβαίωσαν και οι τεχνίτες μας που ήταν στο σημείο του θορύβου, αλλά και κάτοικοι της περιοχής που εκείνη την ώρα ήταν εκεί» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΥΑΘ.
Δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η πηγή του μυστηριώδη ήχου – Από πού προέρχεται
Πάντως, τα συνεργεία της θα συνεχίσουν την έρευνα στην περιοχή μέχρι «να είμαστε βέβαιοι ότι λύθηκε το πρόβλημα».

Ο μυστήριος ήχος που έκανε τους Θεσσαλονικείς να χάσουν τον ύπνο τους

Όπως σας έχει ενημερώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις το Sputnik, ο ήχος ξεκινούσε αργά το βράδυ και πιο έντονα μετά τις 02:00.
Μάλιστα, όπως παραπονούνταν οι κάτοικοι, ο ήχος ήταν τόσο έντονος μέσα στα σπίτι που ήταν αδύνατο να κοιμηθούν.
Την ίδια ώρα, και μέσα στο υδραγωγείο ο ήχος ήταν έντονος, ενώ υπήρχαν και δονήσεις στο έδαφος.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала