Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Sputnik V: Το 75% «αγγίζει» η αποτελεσματικότητά του κατά της Όμικρον

© Sputnik / Ila NajmusinΤο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Το 75% «αγγίζει» η αποτελεσματικότητα του Sputnik V κατά της Όμικρον. Στο «φως» νέα στοιχεία.
Νέα στοιχεία στο «φως» για την αποτελεσματικότητα του Sputnik V κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.
Ειδικότερα, η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου κατά της Όμικρον «αγγίζει» περίπου το 75%.
Υπενθυμίζεται πως προ ολίγων ημερών, το Ρωσικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, το οποίο ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, δήλωσε ότι είναι κατά της χορήγησης εμβολίου ανά τρίμηνο.
Το Γκαμαλέγια έκρινε πως παρά την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, αυτή δεν είναι η κατάλληλη λύση.
Εμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Κόσμος
Ισραήλ: Η τέταρτη δόση με εμβόλια Pfizer «δεν είναι αρκετά καλή» για τη μετάλλαξη Όμικρον – Έρευνα
«Ο εμβολιασμός κάθε τρεις μήνες ή ένας αναμνηστικός εμβολιασμός κάθε τρεις μήνες δεν μου φαίνεται η πιο κατάλληλη επιλογή» υποστήριξε ο αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου Ντένις Λογκουνόφ στην εκπομπή «SolovyovLive» στο YouTube.
Επίσης, σημειώνεται ότι «θετικό συμπέρασμα» σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές παραγωγής του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V, έχει δώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, Ντένις Λουγκονόφ, αναφερόμενος στη διαδικασία αξιολόγησης του Sputnik V για την αναγνώρισή από τον EMA, έχει πει πως οι ειδικοί έχουν ήδη φτάσει και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Σχετικά με το πώς αναγνωρίζονται οι προδιαγραφές παραγωγής, η δουλειά είναι σε εξέλιξη, γιατί σε κάθε περίπτωση, οι προδιαγραφές παραγωγής στην Ευρώπη, στην Κίνα και στη Ρωσία πρέπει να εναρμονιστούν, και αυτό το κομμάτι της δουλειάς είναι η αναγνώριση των προδιαγραφών παραγωγής, η αναγνώριση του πώς πραγματοποιήθηκαν οι κλινικές δοκιμές. Ο EMA έχει ήδη φτάσει και δεν έχουμε κάποια επικριτική παρατήρηση σε σχέση με τη διεξαγωγή των κλινικών δοκιμών, λάβαμε θετικό συμπέρασμα» ανέφερε.
Το Sputnik V έχει εγκριθεί σε 71 χώρες, ενώ έρευνες μεταξύ των Ρώσων που έχουν εμβολιαστεί, δείχνουν αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 97,6%.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала