Υπέρταση: Ποιο ρόφημα συνδέεται με την υψηλή αρτηριακή πίεση

© Φωτογραφία : pixabayΠιεσόμετρο
Πιεσόμετρο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, οδηγώντας σε υπέρταση, όπως έχει υποδείξει και σχετική μελέτη.
Εκτιμάται ότι ένας στους οκτώ θανάτους σε όλο τον κόσμο οφείλεται σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι γνωστές αιτίες της πάθησης περιλαμβάνουν την κακή διατροφή και την έλλειψη άσκησης.
Ένα ζεστό ρόφημα μπορεί, επίσης, να προκαλέσει υπέρταση, σύμφωνα με τους ειδικούς, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express».
Πρήξιμο στο στομάχι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.01.2022
Σπλαχνικό λίπος: Το υγρό προϊόν που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει «σημαντικά» το λίπος στην κοιλιά

Το ρόφημα που μπορεί να προκαλέσει υπέρταση

Όπως είναι ήδη γνωστό, το τσάι γλυκόριζας είναι δημοφιλές για την επίδρασή του στην παλινδρόμηση οξέος, αλλά και για την ικανότητά του να προστατεύει από λοιμώξεις.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη στο περιοδικό «Endocrine Abstracts», ωστόσο, το εν λόγω ρόφημα είναι μια ασυνήθιστη, αλλά αιτία δευτερογενούς υπέρτασης.
Μάλιστα, η Τζούλια Παστορίνο που ήταν εκ των ερευνητών, ανέφερε: «Η γλυκόριζα είναι ένα ανθοφόρο φυτό με την επιστημονική ονομασία Glycyrrhiza glabra. Το βιοδραστικό συστατικό της ρίζας, γνωστό ως γλυκυρριζικό οξύ, είναι πιο γλυκό από τη ζάχαρη και χρησιμοποιείται συνήθως ως βάση για γλυκά και ποτά, όπως το τσάι γλυκόριζας».
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.01.2022
Διαβήτης: Το «θρεπτικό» σνακ που μειώνει το σάκχαρο στο αίμα 45 λεπτά μετά το «τελευταίο δάγκωμα»
Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Live Science», ένας άνδρας διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από «υπερβολική δόση» τσάι γλυκόριζας, με αποτέλεσμα η αρτηριακή πίεση να εκτιναχθεί σε υψηλά επίπεδα.
Πάντως, η προαναφερθείσα ειδικός σημείωσε: «Η έρευνα δείχνει ότι η υπερβολική κατανάλωση γλυκόριζας και γλυκυρριζικού οξέος, ως αποτέλεσμα, μπορεί να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση στο σώμα που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Το γλυκυρριζικό οξύ επηρεάζει την αρτηριακή μας πίεση δρώντας στα νεφρά, επηρεάζοντας συγκεκριμένα την αρτηριακή πίεση διαταράσσοντας την ισορροπία μεταξύ νατρίου και νερού στα νεφρά μας. Η αρτηριακή πίεση ρυθμίζεται από την αλδοστερόνη, η οποία συνδέεται με συγκεκριμένους υποδοχείς για να ενεργοποιηθεί μια αντίδραση».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала